Bandić smijenio čitav Operativni stožer Zimske službe

Ambiciozni zagrebački gradonačelnik, nakon što je jučer preuzeo kontrolu nad Operativnim stožerom Zimske službe, danas je odlučio i smijeniti 11 ljudi iz stožera.

15.1.2013.
12:48
VOYO logo

Pozicije je tako, osim predsjednika Mije Bezera i njegovog zamjenika Tomislava Mališa, izgubilo još 10 članova, a umjesto njih Bandić je postavio svoje ljude.

Njegov zamjenik u stožeru tako će biti pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje i komunalne poslove Davor Jelavić, a za članove je postavio Željka Horvata, posebnog višeg savjetnika gradonačelnika za koordinaciju gradske uprave; Pavla Kalinića, pročelnika Ureda za upravljanje hitnim situacijama, te pročelnike svih gradskih ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelniku će u upravljanju Operativnim stožerom Zimske službe pomagati i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, te šefovi podružnica Zagrebačkog holdinga, direktor Elektre Zagreb Željko Šimek, direktor HEP toplinarstva Robert Krklec, načelnik PUZ-a Goran Burušić, zapovjednik vatrogasaca Mladen Malčić te šef Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić.

Bandić bi nove članove trebao imenovati na konferenciji za novinare danas u 13.30 sati u Sesvetama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neću biti živ dok to ne riješimo'

Kako je objasnio gradonačelnik, u dva dana u Zagrebu je palo 70 centimetara snijega, što je najviše otkad postoje mjerenja, te je potrebno angažirati sve raspoložive snage i opremu kako bi sve vitalne strukture i javne službe grada bile u funkciji.

"Neću biti živ dok to ne riješimo", dramatično je izjavio Bandić uoči konferencije za novinare u povodu 8. izdanja teniskog turnira PBZ Zagreb Indors. Te dodaje: "Kad sam vidio da je vrag odnio šalu, preuzeo sam stvar u svoje ruke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Snijeg se mora očistiti do sutra'

Uoči Operativnog stožera Zimske službe koju je gradonačelnik Milan Bandić sazvao u Sesvetama, izvijestio je javnost o stanju u Zagrebu.

Kaže da je Zagreb puno čišći nego što je bio jučer. Također je napomenuo da se snijeg mora očistiti do sutra, budući da se očekuju nove padaline. Prema prognozama, u Zagrebu će sutra pasti 20 centimetara novog snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je građane zamolio za strpljenje, starijima je savjetovao da ne izlaze bez razloga, a građanima koji voze da ne izlaze na cestu s 'ćelavim' gumama.

Iz Zagrebačkog holdinga uskoro je stiglo i priopćenje kako su svi kapaciteti poduzeća u pogonu 24 sata. "Svih 210 ekipa Zimske službe, raspoređenih u 12 baza čistilo oko 2500 kilometara prometnica. Potrošeno je otprilike 3500 tona u 1500 tona sipine (kamenog agregata). Oko 50 radnika čisti raskrižja, mostove, nasipe, vijadukte, prilaze bolnicama, školama, dječjim vrtićima, uklanja snježne otoke po križanjima. Sutra i prekosutra očekujemo veliki snijeg, a građani se mogu javiti na brojeve telefona Zimske službe: 01/6422-227 i 6422-228", objasnio je voditelj podružnice Zagrebačke ceste Alen Gospočić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Čistoće i Zagrebparkinga rade u tri smjene, a potonjima je prioritet očistiti parkirališna mjesta ispred bolnica i domova zdravlja, a zatim slijede škole i vrtići, te parkirna mjesta ispred tržnica, Gradskog poglavarstva i Općinskog građanskog suda. "Zbog novonastale situacije svi djelatnici podružnice, koji su zdravstveno sposobni, uključujući i rukovodeću strukturu, sudjeluju u uklanjanju snijega. Uz redovitih 250 djelatnika Zagrebparkinga, koji su na raspolaganju Zimskoj službi, zbog izvanredne situacije uključeno je dodatnih 80 djelatnika", stoji u priopćenju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo