istražuje ga i DORH / Bandić se sprema za nova pojačanja, a Povjerenstvo steže obruč u slučajevima Puh i Mađer

Zasada, novih članova u Saboru nema, a dosadašnje prebjege i dalje istražuje USKOK. No, Milana Bandića još nisu ispitali

22.1.2019.
19:12
VOYO logo

Ljudima Crkve, počeo je radni dan. Milan Bandić je spreman za novo pojačanje u svojim redovima - načelnika Stubičkih toplica, ali ne samo za njega.

"Pa bit će još, bit će onoliko koliko budemo delali", kazao je Bandić ne otkrivajući hoće li doći do još prelazaka saborskih zastupnika u njegov Saborski klub. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako Bandić tvrdi, ne zna ni da USKOK provodi izvide zbog prijavljene političke trgovine.

"Ne mogu vam reći u kojoj su fazi izvidi. Izvidi se provode za sve za što postoji relevantan stupanj sumnje što može ukazivati na počinjenje kaznenog djela", kazao je Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa će DORH, obećao je Jelenić na Nacionalnom protukorupcijskom vijeću, utvrditi je li riječ o kaznenim djelima i donijeti  odluke. Odluke želi donijeti i Povjerenstvo koje utvrđuje sukob interesa, upravo u tri slučaja povezana s Bandićem.

Vladajući proučuju da se bespotrebno diže buka

"Puh, Mađer i Bandić, prvi predmet je Puh najdalje smo tamo došli, druga dva su nedavno otvorena, no teško je reći s obzirom na dinamiku odgovaranja na upite teško je reći kada će biti dovoljno podataka da se ide na sjednicu s predmetima", kazala je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok oporba upozorava da je politička korupcija prijetnja demokraciji pa apelira na praćenje tragova novca i zapošljavanja."Promjene stranačkih dresova gdje iz oporbe odete podržavati većinu do boli gadljive i u konačnici će smanjiti vjeru u politiku", kazao je saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović.

Vladajući poručuju da se bespotrebno diže prevelika buka. "Mi smo sami pretrpjeli odlazak 2, a poslije i trećeg zastupnika. Živi zid je izgubio zastupnika, a dobio ga je Most, ne znam zašto bi to sada bio veći problem", kazao je saborski zastupnik HDZ-a Ante Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda zato jer se sve događa bez blagoslova birača.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo