BANDIĆ REKAO DA MU SE FUĆKA ZA IZBORE, A NAPAO I NAJAVU OTVARANJA ŠKOLA: /

'Apsurdno, htjeli su pokrenuti školu pa došli u mrtvi kut'

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Iz stožera su podsjetili da je danas u ponoć krajnji rok za prijavu štete na građevinama oštećenim u potresu 22. ožujka, a do sada je zaprimljeno oko 23.980 prijava

6.5.2020.
13:40
Josip Regović/Pixsell
VOYO logo

U Zagrebu je u utorak detektiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega je u samoizolaciju stavljeno 17 osoba, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite.

"Jučer je u Zavodu testirano 218 osoba, od kojih je jedna pozitivna, a 17 osoba je stavljeno u mjere samoizolacije", izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja, prošlo je 70 korisnika, nikome nije određena mjera samoizolacije, a 30 je poslano na testiranje.

Iz stožera su podsjetili da je danas u ponoć krajnji rok za prijavu štete na građevinama oštećenim u potresu 22. ožujka, a do sada je zaprimljeno oko 23.980 prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je pregledana 17.371 građevina, od toga je 5,2 posto neuporabljivih objekata, privremeno je neuporabljivo 21, posto, a uporabljivih objekata je više od 70 posto.

Bandić: Fućka mi se za izbore

Na upit hoće li zastupnici kluba Stranke rada i solidarnosti podržati raspuštanje Hrvatskoga sabora da bi se izbori eventualno održali u srpnju, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je kako mu se za to fućka.

"Fućka mi se. Potpisao bih sada da ne osvojimo niti jedan mandat u Saboru samo da ovo s Covidom i potresom završi odmah", kazao je.

Ponovio je da o izborima ne razmišlja te da bi govoriti o tome sada bilo neozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o izjavi u kojoj roditelji, čija se djeca od 11. svibnja vraćaju u škole i vrtiće, moraju potpisati da nitko u njihovom kućanstvu nije zaražen koronavirusom, Bandić je kazao da je taj zahtjev apsurdan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je pokušaj političkog poentiranja'

Ustvrdio je da je na današnji dan u Zagrebu u vrtićima 430 djece, da ih je troje u školama, a da nitko do sada od roditelja nije tražio nikakav papir.

"E sad, od prekosutra bi trebao papir. To je apsurd", kazao je Bandić.

Smatra i da je otvaranje škola i vrtića pokušaj političkog poentiranja.

"Gospoda su se zapetljali. Oni su htjeli pokrenuti školu, pa su došli u mrtvi kut. Problem je u tome što su oni htjeli politički poentirati da pokrenu školu u nemogućim uvjetima", poručio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije informacije o pandemiji koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu pratite ovdje

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo