provjerava ga inspekcija / Bandić postavljanjem Lovrića opet krši zakon: 'Ja nisam pravnik nego gradonačelnik'

Dok Bandić poručuje da nije pravnik nego gradonačelnik, u cijelu priču uključilo se i Ministarstvo uprave

2.10.2018.
19:18
VOYO logo

Ne jednom, ne dvaput, nego triput. Ivica Lovrić na čelu Ureda za obrazovanje Grada Zagreba bit će i sljedećih šest mjeseci. A je li time gradonačelnik Milan Bandić prekršio zakon, od danas provjerava inspekcija Ministarstva uprave. "Sunce, danas samo o parkingu.... pitajte stručnu službu, ja nisam pravnik nego gradonačelnik", kazao je Bandić.

Lovrićevo treće imenovanje problematično je zagrebačkom SDP-u. Jer Zakon o službenicima i namještenicima dopušta da Lovrić na određeno vrijeme može raditi najdulje šest mjeseci. Ugovor mu se može  produžiti za još šest, što je i učinjeno u veljači. Pa je novo, treće imenovanje za SDP - očito kršenje zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bi trebao biti nijedan pročelnik, ali kada se radi o pročelniku za obrazovanje koji bi trebao biti primjer djeci koja se obrazuju u osnovnim i srednjim školama onda je to nedopustivo", kazao je Gordan Maras, predsjednik GO SDP-a Zagreb.

Iz ureda gradonačelnika objašnjavaju kako je za mjesto pročelnika Ureda za obrazovanje natječaj bio raspisan tri puta i sva tri puta je - poništen. Jer niti jedan kandidat nije zadovoljio na provjeri znanja i sposobnosti. Mjesto je ostalo nepopunjeno pa je Ivica Lovrić prošlog mjeseca imenovan službenikom koji će privremeno obavljati poslove pročelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je on gospodinu Bandiću nezamjenjiv. S jedne strane je posao koji on radi, ali s druge strane je niz optužnica koje stoje iza njega. Te optužnice su uvijek direktno vezane s gospodinom Bandićem stoga ovo ništa ne čudi", kazala je Anka Mrak Taritaš, zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Bandić i Lovrić zajedno dijele optuženičku klupu u aferi Štandovi. A pročelnika Ureda za obrazovanje USKOK je istraživao i oko poslovanja košarkaškog kluba Cibona, ali i zbog afere oko transfera košarkaša Darija Šarića, zbog čega je prije četiri godine deset dana proveo u istražnom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo