Bandić parkirnim kaznama pljačka, SDP mu drži štangu

24.12.2009.
17:19
VOYO logo

Naime, udruga napominje kako je očito da, nakon što je zagrebačka Skupština prihvatila Novi pravilnik o naplati parkiranja, jasno da problem upravljanja gradom "nije samo u Milanu Bandiću i Mati Kraljeviću, direktoru Zagreb parkinga", nego u "cjelokupnom SDP-ovom sustavu gradske vlasti".

"Gradska vlast planski pljačka i terorizira građane Zagreba", poručuje Juris protecta, te to dokazuje primjerima: određene su visoke cijene parkinga pri čemu je cijeli grad pretvoren u parking zone, kazne za prekoračenje vremena parkinga su ekstremno visoke, usluga taksi prijevoza prepuštena je privatnoj udruzi, a cijene komunalnih usluga višestruko su povećane u odnosu na prihode građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ustavni sud je lani dosadašnju praksu naplaćivanja kazni proglasio protuustavnom i gradovima dao rok da svoje pravilnike usklade sa zakonom do 31. prosinca, no Zagreb to nije uradio, a zastupnici su izglasali novi pravilnik kako bi izbjegli kaos u gradu.

Sad se očekuje da gradonačelnik Bandić za 40-ak dana napravi sveobuhvatnu analizu i usporedni pregled parkiranja u srednjoeuropskim gradovima, te da se to stavi na papir i donese konačna odluka o naplati parkiranja na zadovoljstvo građana i izvršne vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912220507006

arti-200912110103006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo