BANDIĆ OTPISAN? JURIČAN UVJEREN DA NIJE: / 'Gubi kontrolu, pritišću ga sa svih strana, ali njegovi trenuci tek dolaze'

Image
Foto: Pixsell

'E, da mi je kuna za svaki put kad su Bandića proglasili političkim mrtvacem...', jasan je Juričan

5.4.2020.
14:58
Pixsell
VOYO logo

Obzirom na krajnje, u najmanju ruku, nesnalaženje gradonačelnika Zagreba nakon potresa, mnogi predviđaju kraj njegovoj višedesetljetnoj vladavini metropolom, ali ne i redatelj Dario Juričan.

Gostujući na N1 ocjenio je da iako je Bandić Izgubio kontrolu te da ga stišću sa svih strana, to ne znači i njegov politički kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najteže mu je što nije glavni'

"Najteže mu pada što nije glavni, teže mu je probiti se u javnost, nema ga u stožeru, a i izgubio je vjerodostojnost kad je pričao o pranju ruku pepelom“, kaže Juričan i dodaje da Bandićevi trenuci sada dolaze kad treba okrenuti i kanalizirati veliku lovu, te procjenjuje da Bandić nipošto nije „gotov“.

„Mene taj čovjek stvarno fascinira, na press konferenciji najavio je Sektor za građenje, pa su novinari otkrili da nema ničeg, Sve je velika obmana i laž, a to da mu se ne žuri je upravo strašno“, kaže Juričan i podsjeća na gradnju stanova u Podbrežju, što je nazvao polupropalim projektom, gdje ništa nije isplanirano i gdje će se raditi navrat nanos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukobljava centar i periferiju

Dodao je i kako izvlači staru igru zavadi pa vladaj. „Radi sukob između centra i periferije, kao u centru su bogati pa se izvolite snaći“, kaže Juričan koji vjeruje da obnova može uspjeti ako se Bandiću nametne kontrola, pogotovo što, iako on ima „pajde“ u građevinskom sektoru, obim posla je toliki da ga mora raditi više izvođača.

„E, da mi je kuna za svaki put kad su Bandića proglasili političkim mrtvacem.. Podržavam prosvjede, treba bubnjati svaki petak, ali 5. mjesec 2021. je ono kad treba bubnjati po glasačkom listiću“, poručuje Juričan i dodaje da će on na izborima podržati najjačeg kandidata u tom trenutku, te da će to biti Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto se puno više okomio na predsejdnika SDP-a Davora Bernardića nego na Andreja Plenkovića, premijera koji tijesno surađuje s MilanomBandićem objašnjava time što HDZ „sve jako dobro razumije i zna koliko im je Bandić ljudi uhljebio, a sada ne znaju kako izaći van“, dok je SDP-ov grijeh onaj nečinjena, što kao oporba ne pritišću Bandića i u Saboru i u gradskoj Skupštini. Nisu radili ništa nego su se s njim i dogovarali, smatra Juričan.

Opisao kako će izgledati kampanja za iduće izbore

Analizirajući kako je unatoč svemu u prošlosti, Bandić uspijevao dobiti izbore Juričan priznaje da mu je marketing uvijek bio dobar i prognozira kako će to izgledati prije idućih lokalnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„6 mjeseci prije izbora kreće projekt Dajem svima sve, ide s pojeftinjenjem parkinga, pa kreću veliki radovi, a građani imaju kratku memoriju, zaborave i njegove pajde i sudske procese. Također vrti ta nova lica za Skupštinu, iako su u pozadini godinama uvijek isti, njemu odani ljudi“, kaže redatelj čiji bi film o Milanu Bandiću premijeru treba doživjeti u listopadu, nakon parlamentarnih izbora, a procjenjuje da će premijeru Bandić dočekati na slobodi.

Dokazi prejaki, završit će u zatvoru?

No ne misli da će se Milan Bandić i ovoga puta izvući na koncu sudskog procesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj je zadatak argumentirano pokazati da je Milan Bandić napravio veliko zlo ovo gradu i govoriti ti ideš u zatvor, ti si za zatvor“, kaže Juričan koji smatra da će sudski postupak završiti osuđujućom presudom jer su materijalni dokazi prečvrsti, bez obzira koliko se „svjedoci trudili lagati“.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo