građani, budite strpljivi /

Bandić o jakom potresu u Zagrebu: 'Najviše nastradale Nikolićeva, Gajeva i Đorđićeva ulica'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

"Nadamo se da neće biti jačih udara, iako je sve moguće. U pravilu, nakon jakog udara slijede manji udari", rekao je Bandić

22.3.2020.
9:00
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je u nedjelju ujutro da je u potresima najviše nastradao stari dio grada, Nikolićeva, Gajeva i Đorđićeva ulica te dodao da slijedi sastanak o provedbi daljnjih mjera i pomoći.

"Nema nikakve procjene još o šteti", kazao je Bandić pri ulasku u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu, uoči izvanrednog sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvijestio je da je u potresima koji su jutros pogodili Zagreb najviše stradao stari dio grada, u kojemu nema betonske konstrukcije, te ulice Nikolićeva Gajeva i Đorđićeva. Palo je i 10-ak metara južnog tornja zagrebačke katedrale. 

Bandić je pozvao građane na strpljenje. Izvijestio je da je ravnatelj gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić upućen u Kašinu, naselje u kojemu je bio epicentar prvog potresa jačine 5,3 koji je jutros u 6,24 pogodio Zagreb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da neće biti jačih udara, iako je sve moguće. U pravilu, nakon jakog udara slijede manji udari", dodao je Bandić.

Novinarima je kazao da na sastanku s državnim vrhom očekuje donošenje mjera te raspodjelu tko će što provesti. 

"Trebamo donijeti mjere i tko će što provesti, ljude primiriti i smiriti i pomoći ljudima. To je sad najbitnije", izjavio je zagrebački gradonačelnik dodavši da Vlada treba napraviti sve što je u njenoj ingerenciji te da svi moraju odraditi svoj dio posla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo