BITKA ZA GRAD / Bandić kuje planove za pobjedu, a na spomen glavnog takmaca kaže: 'Ne znam odakle ste njega izvukli'

Iako su lokalni izbori tek u svibnju iduće godine, oni o čijim se foteljama tada odlučuje već razvijaju strategije

24.2.2020.
19:19
VOYO logo

Ključevi grada su u rukama Milana Bandića još barem godinu i pol. No gradonačelnik se već sada, prema riječima njegovih suradnika, priprema za lokalne izbore i to tako da za početak manje istupa u medijima i daje manje izjava.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja se pripremam svaki dan, 365 dana, ja ne znam što je predizborna kampanja. A što se tiče toga da li više ili manje čkomim, to ste htjeli reći? Pa ja više delam, a manje pričam, to je točno. Za razliku od drugih u Hrvatskoj'', poručio je Bandić.

A kada i komunicira s novinarima, prividno je umjereniji i pristupačniji, za razliku od uobičajenog nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije više toliko uvjeren u svoju pobjedu, zaslužan je niz nedavnih događaja - neizglasavanje GUP-a, tisuće nezadovoljnih građana koji mu zvižde na ulicama, prijateljstvo s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović koja je izgubila izbore i afera s adventskim kućicama.

Iako mu gradski HDZ više ne čuva leđa, doznaje se da će Vladu premijera Andreja Plenkovića podržati do kraja, u rat unutar HDZ-a neće se miješati, a nakon tih izbora ponovno će krenuti u borbu za svoj GUP pa i za sedmi mandat. No nije jedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja mislim da je ovo početak njegova političkog kraja, ali ne treba ga nikad podcijeniti. I on se neće sam pobijediti i za to će trebati puno resursa i puno ljudi mobilizirati'', ističe Tomislav Tomašević, predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u Gradskoj skupštini iz platforme Zagreb je NAŠ!

Neki upravo njega čak smatraju i jedinim koji može ugroziti aktualnog gradonačelnika, koji, pak, poručuje: ''Ne znam odakle ste njega izvukli kao glavnog. Svi su oni glavni i svi su dobri, kvalitetni. Što više kandidata i što više uspjeha tim protukandidatima''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo to mu ide na ruku bolje nego da se oporba ujedini oko jednog kandidata. Spominju se tu još i Gordan Maras, Renato Petek i Anka Mrak Taritaš, koja poručuje: ''Vezano za gospodina Bandića mi se čini da je ta široka fronta bolje opcija, ali uvijek ostaje ''ali'' i te tri točkice''.

Nakon najneizvjesnijih predsjedničkih čini se da nas čekaju i najneizvjesniji lokalni izbori jer bi nakon dugo vremena ključeve glavnog grada mogao preuzeti netko drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo