Bandić kopao po osobnim podacima članica RODA-e

5.7.2011.
11:41
VOYO logo

"Ne želim da me se osobno proziva u medijima i imputira mi da radim za nečiji račun i političke interese. Mi svi ovdje djelujemo zajednički u ime udruge, u interesu roditelja i djece. Htjeli su mi imputirati da sam lažljivica i licemjer, spominjući i moja primanja", kazala je Mirela Blažanović na konferenciji za medije članova RODA-e.

Indikativno je pak što se gradonačelnik potrudio da dođe i do osobnih podataka prozvane, iako nije mogao znati je li ona uopće predala potrebnu dokumentaciju za upis svog djeteta, piše Novi list. Predavanje dokumentacije je uopće dilema koja posljednja dva mjeseca muči gotovo svakog roditelja mališana predškolskog uzrasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Skupština je pismeno pozvala vrtiće da tijekom primanja dokumentacije uzimaju kao jedinu važeću odluku kriterije i cijenu od 200 i 400 kuna za jaslice i vrtić, no Bandić je od istih zatražio da primjenjuju njegov cjenik baziran na prihodovnom cenzusu od 0 do 2.000 kuna.

U RODA-i su se zato usuglasili da neće, dok traje svojevrsni status quo, organizirati prosvjedne akcije dok se ne predlože konkretna rješenja. Na gradonačelnika i Skupštinu apeliraju da ih uključe u izradu prijedloga rebalansa gradskog proračuna koji se, još uvijek neslužbeno, najavljuje za listopad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106280846006 arti-201105250421006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo