odluka skupštine /

Bandić ipak 'preživio': prihvaćen zagrebački proračun za 2017. 'težak' 7,5 milijardi kuna

Image

Protiv prijedloga proračuna glasovali su gradski zastupnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a, nestranački zastupnici Sandra Švaljek i Vladimir Ferdelji te HSU-ova zastupnica Vesna Sudar

20.12.2016.
14:00
VOYO logo

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su na sjednici većinom glasova usvojili proračun za 2017, 'težak' 7,5 milijardi kuna i za 200 milijuna kuna veći u odnosu na prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca.

Protiv prijedloga proračuna glasovali su gradski zastupnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a, nestranački zastupnici Sandra Švaljek i Vladimir Ferdelji te HSU-ova zastupnica Vesna Sudar, dok su za proračun glasovali HDZ, Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti, HSS, HSU, BUZ te HSP AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se počelo spekulirati, nakon što prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca nije prihvaćen, da HDZ kreće u rušenje Bandića, to se ipak nije dogodilo.

Zastupnici SDP-a i HNS-a tad su glasali protiv predloženog proračuna, dok su zastupnici iz redova HDZ-a i HSLS-a bili suzdržani. Da proračun danas nije dobio 'zeleno svjetlo', raspustila bi se Skupština, a na čelu grada bi do lokalnih izbora u svibnju bio povjerenik kojega imenuje Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo