istječe leasing / Bahatost vlasti u maloj ličkoj općini Perušić: kupuju luksuzan automobil za pola milijuna kuna

Ovo ne smeta vlastodršcima na različitim razinama i različitih političkih opcija da troše na sebe. Često su slabi na skupe automobile kakav za pola milijuna kuna nabavlja i lička općina Perušić

16.6.2015.
22:15
VOYO logo

Općina Perušić nije siromašna, ali nije ni toliko bogata da novi općinski auto bude baš poput ovakvog Mercedesa. Oglašena javna nabava tvrdi da baš takav automobil traže perušićki općinari nakon što im je istekao leasing na stari općinski automobil.

"To je operativni leasing i ne možete ga otkupiti od banke. Ja moram raspisati natječaj. Pet godina, istječe mi leasing i sad tražim model kako otkupiti jer je banka procijenila njegovu vrijednost na 50-100 tisuća kuna. Ja ne vidim gdje je problem, ne vidim u čemu", rekao je Ivica Turić, načelnik Općine Perušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok tvrdi kako traži način da otkupi stari općinski auto, traži novi ovakvih karakteristika:

"Vrijedan 450 tisuća kuna, crne boje s efektom, pogonom na sva četiri kotača, automatskim mjenjačem, aluminijskim naplatcima i snage od 185 do 200 konjskih snaga - automobil je kakav javnom nabavom traži Općina Perušić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinski vijećnici su znali da je vrijeme isteka leasinga, ali ovakav natječaj oporbu je iznenadio

"To je jedan, ja mislim, pokazatelj jedne bahatosti, što jednostavno ne mogu vjerovati da si netko može dozvoliti takav luksuz nepotreban. Postojeće vozilo je koliko ja znam vrlo kvalitetno, vrlo dobro", izjavio je Vlado Orešković, vijećnik Općine Perušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perušić nije siromašna općina, pa Perušićani nisu oštri prema načelniku, ali se pitaju je li mu trebao ovakav natječaj.

"Smatram ako je auto u redu da ga ne treba mijenjati svakih pet godina", komentirao je Stipe Lulić iz Perušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vraćanjem takvog auta, neki auto drugi se mora uzeti za korištenje. Sad, da li će uzeti novi ili polovni, vjerojatno bi trebao uzeti novi, ali ne skupi neki", rekao je Slavko Hećimović iz Perušića.

"Sami izbori svakih toliko godina za načelnika govori da li su mještani zadovoljni ili nisu. Znači, ako je izabran načelnik opet, onda znači da su mještani zadovoljni s njegovim radom", izjavio je Igor Mijailović iz Perušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan bi mogao biti i načelnik kad pred  općinskom zgradom parkira novu limuzinu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo