POVREDA POMORSKOG DOBRA / Bahati vlasnik vile u Lovranu zaključao vrata prema plaži: Intervenirao redar, kazne su ogromne

Image
Foto: Morski HR

Vlasnik vile osilio se i zaključao vrata kada je vilu dao za iznajmljivanje. Vrata se godinama nisu zaključavala

4.7.2024.
8:44
Morski HR
VOYO logo

Bahati vlasnik vile ogradio je dio plaže Peharovo i tako ilegalno onemogućio građanima pristup. Građani su se na to žalili, pa je pomorski redar Općine Lovran izdao je nalog da se moraju ukloniti zaključana vrata, koja prije intervencije vlasnika vile nisu bila zaključana.

O ovoj vili već je bilo riječi, Morski HR je ranije opisao ovu vilu kao "dvorac s privatnom plažom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želite li doživjeti rustikalan luksuz i privatnost svoje privatne plaže? Uživajte i u našoj luksuznoj usluzi konsijerža ako vam je potreban prijevoz iz/do zračne luke, privatni kuhar, batler, iznajmljivanje automobila, vožnje brodom, daske za veslanje itd. Na padinama Učke nalazi se naša vila 909 m2 ili 9785 četvornih metara čistog luksuza! Sagrađena 1903. godine, ova graciozna dama još uvijek čuva sve tajne iz svoje stoljetne priče i poziva vas da se prepustite njezinim čarima. Osim plaže vi dobivate batlera te mačku", stajalo je u oglasu uz fotografije vile, a  potom je uklonjen.

Image
HOROR U SOLINU /

Vlasniku vile pozlilo kad je vidio što su mu gosti napravili: 'Goli se mazali krvlju i ljubili'

Image
HOROR U SOLINU /

Vlasniku vile pozlilo kad je vidio što su mu gosti napravili: 'Goli se mazali krvlju i ljubili'

Vlasnik vile osilio se i zaključao vrata kada je vilu dao za iznajmljivanje. Načelnik Lovrana Bojan Simonič potvrdio je da su vrata bila na tom mjestu 20-ak godina i da ih prije toga nisu zaključavali. Također, vlasnik nikada nije tražio koncesiju za korištenje pomorskog dobra, a prema novom je Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama od lani svejedno ne bi ni mogao dobiti, piše Morski HR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomorsko dobro je izvan pravnog prometa i na njemu se ne može steći pravo vlasništva niti druga stvarna prava po bilo kojoj osnovi. Pomorsko dobro ne može biti predmet ugovora o zakupu niti ugovora o najmu. Građevine i drugi objekti na pomorskom dobru koji su trajno povezani s pomorskim dobrom njegova su pripadnost. Nitko se ne može pozivati na zaštitu povjerenja u istinitost i potpunost zemljišne knjige u odnosu na nekretninu koja je pomorsko dobro iz članka 6. ovoga Zakona. Pravni poslovi sklopljeni suprotno stavku 1. ovoga članka ništetni su", stoji u Članku 5 Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

Pravna osoba koja ograniči ili isključi dio pomorskog dobra za to može dobiti kaznu od 6 tisuća do 33 tisuće eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatica u Ateni objasnila zašto je Grčka drugačija od Hrvatske: 'Pogledajte otoke'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo