Ljudi su se ipak veselili / Badnji dan u gradovima Hrvatske: U Zagrebu 'Baka Mrazica' na +12°C, u Osijeku fiš-paprikaš, u Splitu pjesma unatoč kiši

Image
Foto: RTL

Bez kišobrana se nije krenulo ni na riječki Korzo gdje se prijepodne ugođaj najviše osjetio na terasama kafića

24.12.2021.
18:40
RTL
VOYO logo

Badnjak je, posljednji dan Došašća i dan uoči Božića. Od prijepodneva, dio hrvatskih trgova i ulica bili su puni. Blagdanska atmosfera mogla se osjetiti od sjevera do juga, negdje ni kiša nije uspjela pokvariti raspoloženje. 

Večeras se može slaviti i nakon polnoćke jer Stožer je dopustio rad ugostitelja do 2 u noći. Donna Diana Prćić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badnje prijepodne uz pjesmu, Baku Mrazicu i zdravicu. Zagrepčane je na ulice izmamilo i sunce te ugodnih 12 stupnjeva. Cvjetni trg bio je krcat. 

Tradicionalne gužve je bilo, ali na Trgu bana Josipa Jelačića ovaj put bez tradicionalne podjele bakalara. Ondje su se dijelili darovi i osmijesi, doduše u krugu prijatelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Osijeku se dobro jelo. Dvije i pol tisuće porcija fiš paprikaša dijelili su građanima gradonačelnik i župan. Kvalitetna riba i paprika, ali prije svega snažna volja, dio je to recepta legendarne majstorice kotlića. 

Na krajnjem jugu, mali kolendari otpjevali su dubrovačku kolendu kao i članovi folklornog ansambla Linđo ispred Svetog Vlaha. Tako je u Gradu još od 13. stoljeća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspjevan je bio i Split, kiši unatoč. Klape su i ove godine zapjevale ispod Ure. Bez kišobrana se nije krenulo ni na riječki Korzo gdje se prijepodne ugođaj najviše osjetio na terasama kafića. 

Još jedan je to Badnjak u znaku korone. Isto tako na jednoj od zagrebačkih adventskih lokacija i uz COVID potvrde. Zabavljali su se i poznati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica s RTL-a Marijana Batinić: "Fantastično je evo okupila sam se sa svim svojim prijateljima iz Zagreba, u biti neki među njima su Dalmatinci. Stavila sam naočale da se osjećam kao da sam u Splitu. Šalim se! Ugodno je i zabavno."

Cijeli prilog i što su sve imali za reći građani Zagreba, Osijeka, Dubrovnika, Rijeke, Splita, pogledajte u videoprilogu iz RTL-a Danas:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo