BAČIĆ OSUDIO ISTUP KOLINDINA SAVJETNIKA MADŽARA: / 'To je bilo neprimjereno nepotrebno, ali taj perferan događaj neće utjecati na izborni rezultat'

Image
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Branko Bačić smatra da je istup Madžara nakon predsjedničke debate na HRT-u bio neprimeren i nepotreban, ali da neće utjecati na izborni rezultat

3.1.2020.
16:30
Grgo Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Kluba saborskih zastupnika HDZ-a Branko Bačić ocijenio je danas neprimjerenim i nepotrebnim istup savjetnika hrvatske predsjednice Tomislava Madžara nakon sučeljavanja na HRT-u u četvrtak navečer, kad je verbalno napao SDP-ova kandidata Zorana Milanovića. Bačić je na konferenciji za novinare u Dubrovniku istaknuo kako taj 'periferan događaj' neće utjecati na izborni rezultat i izbor Kolinde Grabar-Kitarović.

"Savjetnici predsjednice nemaju se potrebe javno predstavljati u izbornoj kampanji Grabar-Kitarović. Madžar se već sinoć ispričao zbog svog istupa, koji ja ne mogu podržati jer nije dobar, a ogradio se i voditelj kampanje Ivan Anušić. Grabar-Kitarović je pokazala smirenost i tolerantnost, vodeći se činjenicom da je u svakom trenutku i predsjednica", rekao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON ŠTO GA JE MADŽAR VERBALNO NAPAO POSLIJE SUČELJAVANJA: /

Šef Kolindinog stožera Ivan Anušić ispričao se Zoranu Milanoviću

Image
NAKON ŠTO GA JE MADŽAR VERBALNO NAPAO POSLIJE SUČELJAVANJA: /

Šef Kolindinog stožera Ivan Anušić ispričao se Zoranu Milanoviću

Grabar-Kitarović 'hrvatski brend u svijetu'

Istaknuo je kako se Zoran Milanović kao kandidat koji se natječe za predsjednika države i koji bi sutra trebao zastupati hrvatske interese nema pravo već u početku sukobiti s predsjednicima SAD-a, Izraela, Mađarske i Turske. "Nema pravo klevetati te ljude, nazivati ih autokratima i tiranima, a demokratske sustave u kojima su oni izabrani nazivati autoritarnima ili nedemokratskima", rekao je Bačić, ističući kako je s druge strane, Grabar-Kitarović hrvatski brend u svijetu, na čemu Hrvatskoj mnogi zavide.

"Treba nam osoba koja je s tim istim ljudima u vrlo korektnim odnosima. Nije na nama docirati drugim narodima kako će izabrati. To nije dobro za interese Republike Hrvatske kao relativno male države koja se danas u svijetu, a posebno Europi, percipira kao sjajna organizirana demokratska država", ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izostanak reakcija ženskih udruga

Bačić je prozvao organizacije za zaštitu prava žena zbog izostanka reakcije na uvrede i klevete koje je u proteklom razdoblju pretrpjela Kolinda Grabar-Kitarović. "Grabar-Kitarović je smirena i staložena osoba te zna prihvatiti i neopravdanu kritiku te odšutjeti i uvrede kojih se naslušala i kao predsjednica i kao žena. Nisam se naslušao istupa aktivistica koje bi na takve objede i klevete stale u njenu zaštitu. Mislim da bi stale u zaštitu svake druge žene, osim nje", rekao je Bačić.

Podsjetio je na istupe raznih organizacija za zaštitu prava žena u posljednjih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj u slučajevima pjevačica, glumica i drugih javnih osoba. "Takav isti tretman nažalost nema Kolinda Grabar-Kitarović. Zato sam još i više uvjeren da ćemo kao građani još više cijeniti činjenicu da je kao žena znala otrpjeti brojne uvrede i klevete, od kojih bi se malo tko suzdržao", istaknuo je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo