BAČIĆ NAJAVIO: / 'HDZ će predstaviti program u kojem će posebno poglavlje posvetiti borbi protiv korupcije'

Image

'Govori se o korupciji u HDZ-u, u isto vrijeme kad je za čelnika oporbe Davora Bernardića utvrđen sukob interesa, kad je nezakonito primio 263 tisuće kuna za stipendiju i nije na nju platio',

2.6.2020.
12:15
VOYO logo

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić najavio je u utorak da će HDZ za tjedan dana predstaviti svoj izborni program u kojemu će posebno poglavlje posvetiti borbi protiv korupcije, "drugačijem pristupu, pa i imenovanju dužnosnika“.

"Uvest ćemo određene predradnje i procedure kod imenovanja i predlaganja", rekao je Bačić na N1 televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je uvjerenje da afera Vjetroelektrane, u kojoj je uhićeno više osoba, na čelu s Josipom Rimac, bivšom HDZ-ovom državnom tajnicom, neće stranci štetiti na parlamentarnim izborima.

"Postupak, pa i tajming otvaranja tog procesa, pokazuje kako HDZ nema "šapu" nad hrvatskim pravosuđem, odvjetništvom i policijom što joj se često implicira", rekao je opetujući kako se tu, neovisno o dužnosniku, njegovu imenu i prezimenu te pripadnosti političkoj stranci, vodi "nesmiljena" borba protiv kriminala i korupcije i zato je siguran da taj proces, odnosno afera, neće štetiti HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napao Restart koaliciju

Bačić smatra i kako se, kad je u pitanju korupcija, jednim "aršinom" mjeri HDZ, a drugim SDP i ostale oporbene stranke.

Govori se o korupciji u HDZ-u, u isto vrijeme kad je za čelnika oporbe Davora Bernardića utvrđen sukob interesa, kad je nezakonito primio 263 tisuće kuna za stipendiju i nije na nju platio, "utajio" je preko 105 tisuća kuna poreza, rekao je Bačić, spominjući da je drugi čovjek Restart koalicije pravomoćno presuđen za tešku provalu, a Mrak Taritaš je "praktično hodajući sukob interesa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i kako je u medijima i javnosti „netragom“ nestala afera vezana za EPK 2020., odnosno Rijeku „SDP-ovu utvrdu“, otvorena dan prije afere Vjetroelektrane koja puni medije.

U utorak se očekuje procjena konzultanata za Inu

Bačić je najavio kako se u idući utorak očekuje da konzultanti daju procjenu vrijednosti Ine. "Nakon toga ćemo morati sjesti u Hrvatskoj, prije svega u Vladi, nakon izbora i vidjeti kako ispuniti taj naš stav da Inu vratimo u hrvatske ruke“, rekao je odgovarajući na pitanje o propitivanju uloge ministra energetike Tomislava Ćorića u vezi s pogodovanjem MOL-u te projektu vjetroelektrana Krš-Pađene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam Ćorićev odvjetnik, no u procesu potpisivanja rješenja prema kojem nije trebalo raditi glavnu ocjenu utjecaja (vjetroelektrana) na ekološku mrežu, vodio se zakonom i pravilnicima, a da je postupio u skladu sa zakonom potvrdili su Upravni i Visoki upravni sud, kazao je.

HDZ će pobijediti u 5. izbornoj jedinici

Bačić je naveo da je po njegovim informacijama, od svih ministara koji su bili u Vladi, za izborne liste od svoje organizacije predložena Gabrijela Žalac, no hoće li u konačnici i biti na njoj odlučit će Nacionalno vijeće na prijedlog Predsjedništva HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i zašto Damir Krstičević ne ide na izbore, Jednostavno je odlučio da će propustiti ovaj izborni ciklus, no bit će uz nas, rekao je potpredsjednik HDZ-a koji je najavio „uvjerljivu“ pobjedu te stranke u 5., slavonskoj izbornoj jedinici čiju listu nosi Zdravko Marić.

HDZ će pobijediti i u Vukovaru, rekao je na opasku da će Mariću konkurirati Ivan Penava, donedavni HDZ-ov gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se Penava želio boriti za interes Vukovara u Zagrebu imao je priliku jer je ušao u Sabor na HDZ-ovoj listi i nije mi jasno zašto je tada napustio saborsku dužnost na koju se sada želi vratiti na drugoj stranačkoj listi, zapitao se Branko Bačić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo