ugodno i u moru / Bablje ljeto u punom zamahu: Kod Nove Gradiške izmjereno čak 28 stupnjeva

Već peti dan za redom temperature u Hrvatskoj su više od prosjeka

22.10.2019.
19:54
VOYO logo

U Hrvatskoj bablje ljeto je u punom zamahu. Temperature su diljem zemlje već peti dan zaredom za pet do deset stupnjeva više od prosjeka, a bilježe se i neki datumski rekordi. Najviša temperatura mjerila se u rano popodne kod Nove Gradiške gdje je živa na termometru dosegnula 28 stupnjeva.

Na plažama brojni kupači

U ostatku Slavonije 27, Zagreb je imao 25, koliko se uobičajeno mjeri krajem kolovoza, a najsvježiji je bio Gospić s 22 stupnja. I more je još ugodno, oko Dubrovnika 23, pa ne čudi da se mnogi još kupaju. Skok u more nije samo za odvažne. Izuzetno topli listopad izmamio je brojne kupače na plaže. A ispod dubrovačkih zidina, uvjeravaju gospari, more je najtoplije na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Temperature 23 ili 25 stupnjeva, tako da smo najtopliji u Lijepoj našoj. Samo dođite u naš grad'', pozvao je Nikša iz Dubrovnika.

''Temperature i zraka i mora su nevjerojatne. Trenutačno živim u Irskoj i ondje je hladno'', komentirala je Verdana iz Litve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučerašnji dan u Splitu sa 24 Celzijeva stupnja bio je najtopliji otkad je mjerenja, ali sličnih rekorda u listopadu već je bilo.

Uskoro će stići prava jesen

''Lijep je dan, šteta to ne iskoristiti, jel' tako?'', izjavio je Tomislav iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne znam je li inače takvo vrijeme u listopadu ili se nama posrećilo. Ali nama je super, kao da je ljeto'', rekao je François iz Francuske.

Upravo Splitsko-dalmatinska županija u listopadu bilježi 13 posto više dolazaka nego lani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Splitsko-dalmatinska županija ima negdje oko 510 tisuća noćenja i 150 tisuća turista u prvih 21. dan listopada po tim brojkama na tragu smo zadnje dvije godine kad smo bili rekorderi na razine Republike Hrvatske'', izjavio je direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.

Topli zrak stiže iz Afrike, ali iz Hitne pomoći kažu da kronični bolesnici nemaju problema. No bablje ljeto mogla bi uskoro zamijeniti prava jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Promjena stiže uoči svih Svetih'', najavila je meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar.

Studeni će pokazati pravo lice, a dotada će brojni kupači uživati u toplom listopadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo