poslao poruku navijačima /

Babić prokomentirao poraz i okrivio ozljede: 'Ovo je sport, ima u Hrvatskoj puno gorih stvari nego prvenstvo u rukometu'

Željko Babić analizirao je jučerašnji poraz od Norveške te naglasio kako je normalno da je možda došlo do umora igrača, ali i naglasio da ni sami igrati ne mogu utjecati na svoj performans s obzirom da su došli povrijeđeni

18.1.2016.
13:10
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg poraza od Norveške, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Željko Babić, osvrnuo se na igru Kauboja u Katowicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da su analizirali gdje su pogriješili te da im je nedostajao kontakt kako bi rušili intenzitet i ritam protivnika.

"Pogriješili smo sigurno, bilo je desetak do 12 momenata gdje nismo napravili prekid, a dobili smo golove. I na kraju utakmice, kada je bilo 30:30 i kada smo vodili s igračem više smo dobili gol, dakle definitivno nam je nedostajao kontakt, znači prekid da rušimo intenzitet i ritam protivnika. Kada smo bili na igraču više, nismo napravili prekid, faul", prokomentirao je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li to do umora igrača - ne može sigurno reći, iako je u nekom periodu utakmice već toliki intenzitet da igrači više ne mogu potegnuti kada bi trebali.

"Teško mi je govoriti koliko su oni energetski bili umorni ili ne. Ja sam generalno odmorio momčad protiv Bjelorusije. Nitko se u principu nije previše umorio. Igrali smo jako, normalno, na pobjedu, s možda malo manje rotacija nego što smo imali protiv Bjelorusije s razlogom da što duže na polju imamo bolju postavu. Vidljivo je bilo da Marko ima problema s koljenom i da je sigurno to utjecalo na njegovu izvedbu", rekao je izbornik.

Ipak, poslao je poruku navijačima dodavši da nema razloga za zabrinutost iako su imali problema s ozlijeđenim igračima.

"Navijači, i svi koji su pratili naše press konferencije i zbivanja prije odlaska, su upoznati da smo imali određenih problema, da smo imali problema s povrijeđenim igračima, da je to sigurno jedan od uzroka zašto mi nismo na našem maksimumu. Na to ni ja, ni svi ljudi oko mene, ni sami igrači ne možemo utjecati i vidljivo je da oni ne mogu svoj performans do kraja ispoljiti jer su došli povrijeđeni, još nisu do kraja zaliječeni, i normalno, još nam se povrijedilo igrača tokom priprema. Pa ja ne bih rekao da riječ 'zabrinutost', ovo je sport… Ima u Hrvatskoj puno gorih stvari nego prvenstvo u rukometu, barem ja mislim tako. A normalno da je naša obaveza i želja i mi ćemo sigurno napraviti sve da pobijedimo Island", zaključio je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo