AUSTRIJSKI I NJEMAČKI MEDIJI O OVOGODIŠNJOJ TURISTIČKOJ SEZONI: / Hrvatska je posebno atraktivna, može se reklamirati kao 'coronafree'

Image

Austrijski portal oe24 ističe kako je Hrvatska ove godine posebno atraktivna jer Austrijanci ovdje mogu stići automobilima, ne morajući se pouzdavati niti u jednu aviokompaniju

27.4.2020.
18:21
VOYO logo

Austrijski portal oe24 piše o tome u kojim bi zemljama Austrijanci mogli ljetovati ove godine, s obzirom na pandemiju Covida-19, a u tekstu ističu kako je Hrvatska ljetovanju, a na prvom mjestu je Hrvatska.

U članku pod naslovom "Korona: Kamo možemo ići ove godine", oe24 piše kako su "najbolje šanse u Hrvatskoj" te da "Hrvati žele pustiti turiste u zemlju". Citiraju i izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića: "Svi s kojima sam razgovarao žele pronaći model kako bi se granice otvorile i ljudi mogli doći u Hrvatsku u ljetnoj sezoni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ S EUROPSKIM ČELNICIMA RAZGOVARAO O POKRETANJU TURIZMA: /

Raspravljali su o zajedničkim mjerama za turistički sektor

Image
PLENKOVIĆ S EUROPSKIM ČELNICIMA RAZGOVARAO O POKRETANJU TURIZMA: /

Raspravljali su o zajedničkim mjerama za turistički sektor

U Hrvatsku se može stići osobnim autombilom

Spominje se i da je austrijski kancelar Sebastian Kurz razgovarao s Plenkovićem o "koordiniranom pristupu ponovnom otvaranju turističkog sektora u našim zemljama, o sezonskim radnicima i graničnoj kontroli".

Nadalje, oe24 ističe kako je Hrvatska ove godine posebno atraktivna jer Austrijanci ovdje mogu stići automobilima, ne morajući se pouzdavati niti u jednu aviokompaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti portal piše kako ove godine vjerojatno neće biti turističkih putovanja u Italiju i Španjolsku, a Austrijancima osim odmora u Hrvatskoj, privlačne destinacije mogu biti Grčka, Češka, Njemačka, dok im kao rezervna varijanta ostaje ljetovanje kod kuće.

Bild uvrstio Hrvatsku među 'coronafree' zemlje

Njemački dnevni list Bild također navodi zemlje koje bi ove godine mogle biti najpoželjnija turistička odredišta Nijemcima. Među njima je, dakako, Hrvatska, a još ističu Grčka, Austrija, Švicarska, Tunis, Švedska, Danska i Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku Bild piše kako je na vrijeme uvela stroge protuepidemijske mjere ta da bi se ove godine mogla turistički reklamirati kao "coronafree".

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo