Austrijanci: Kosor očekuje najveći poraz, ali i uspjeh

2.12.2011.
9:16
VOYO logo

Austrijska televizija ORF u četvrtak navečer izvijestila je kako je Europski parlament impozantnim brojem glasova prihvatio ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Navela je da bi naša zemlja sljedeći tjedan trebala s EU potpisati pristupni Ugovor, a 1. srpnja 2013. godine postati njena punopravna članica.

Isti je izvor ustvrdio kako trenutačno hrvatska premijerka i čelnica konzervativnog HDZ-a Jadranka Kosor stoji istovremeno pred svojim ''najvećim političkim uspjehom i najvećim porazom, s obzirom na prognoze da bi HDZ na nedjeljnim izborima mogao postati gubitnik, a SDP Zorana Milanovića izborni pobjednik''. Moguća Milanovićeva pobjeda protumačena je teškim stanjem i rastućim siromaštvom u zemlji, posebice velikom nezaposlenošću i prezaduženosti države, a ne njegovim posebnim sposobnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuto je kako je čelnik SDP-a protiv dolaska MMF-a u Hrvatsku, a teška situacija u zemlji ilustrirana je slikom besposličara koji u Zagrebu prekapaju po kantama za smeće sakupljajući plastične boce i ostatke hrane.

ORF je također izvijestio da je nakon potpisa pristupnog ugovora obveza nove hrvatske vlade da u veljači sljedeće godine raspiše referendum o ulasku Hrvatske u EU, a zemalja članica Unije da potom pristupni Ugovor ratificiraju u svojim parlamentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo