Psihičko zlostavljanje /

Asterixov 'otac' tuži svoju kćer

Image
Foto: fi.wikipedia.org

Na sudu je 2011. prijavila nepoznate osobe za 'iskorištavanje' njezina vremešna oca s ciljem ostvarenja financijske dobiti. Po pisanju francuskog tiska, prijava će vjerojatno biti odbačena jer je Uderzo nakon istrage proglašen mentalno sposobnim.

4.12.2013.
11:10
fi.wikipedia.org
VOYO logo

Strip crtač Albert Uderzo, tvorac Asterixa, tuži svoju kćer i zeta zbog "psihološkog nasilja", objavio je njegov odvjetnik, prenosi BBC.

Sukob između Uderza i njegove kćeri Sylvie datira iz 2007. i potaknut je sukobom oko prava na Asterixovo nasljeđe. Ona tvrdi da je otac, prodavši svojih 60 posto udjela u Asterixovu nakladniku, dopustio da se serija nastavi i nakon njegove smrti, što je, po Sylviji, suprotno duhu stripa. Nakladnička kuća Editions Albert Rene potom je Sylviju i njezina supruga maknula s funkcije upravitelja Uderzove zaklade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sudu je 2011. prijavila nepoznate osobe za "iskorištavanje" njezina vremešna oca s ciljem ostvarenja financijske dobiti. Po pisanju francuskog tiska, prijava će vjerojatno biti odbačena jer je Uderzo (86) nakon istrage proglašen mentalno sposobnim. Očekuje se, međutim, da će se Uderzova kći žaliti na takvu odluku.

Albert Uderzo odbacuje da ga itko u starosti iskorištava i odlučio se na kontratužbu jer se smatra žrtvom zlostavljanja. Za to optužuje svoga zeta Bernarda Boyera de Choisyja i tvrdi da on stoji iza raznih pravnih poteza koje je njegova kći poduzela protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo