Darko Milinović bijesan na prisavske šefove

15.5.2012.
17:28
VOYO logo

U pismu koje je Darko Milinovićuputio predsjedniku Uprave HRT-a Josipu Popovcu i glavnom uredniku Brunu Kovačeviću, javna televizija prozvana je da želi usmjeravati izborne procese u HDZ-u i to na način da pogoduje nekim kandidatima koji sudjeluju u trci za šefa najveće oporbene stranke.

Milinović kaže da se pogoduje onima koji "nemaju snage javno odgovoriti na neka pitanja koja je ovih dana i on postavio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijački odnos

"Takav odnos prema kandidatima koji su prihvatili izazov, prema članovima HDZ-a i hrvatskoj javnosti, smatram neprofesionalnim, kao što smatram da je na ovaj način pokazan i navijački odnos spram nekih kandidata te javno izražavam svoje nezadovoljstvo i prosvjed protiv odluke o otkazivanju emisije", naveo je Milinović dodajući da je HRT javni servis građana, koji su zasigurno zainteresirani za izbore koje se u HDZ-u.

S Prisavlja poručuju da zbog otkazivanja dolaska nekih kandidata emisiju nije moguće organizirati prema profesionalnim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekoliko posljednjih dana novinari i urednici HRT-a pokušali su u više navrata, u više emisija okupiti sve kandidate za predsjednika HDZ-a. Posljednji slučaj bila je emisija Otvoreno. Budući da je dvoje kandidata odbilo sudjelovati zbog ranije dogovorenih obveza, emisiju nije bilo moguće realizirati u skladu s pravilima struke i profesionalnim standardima. Uredništvo Informativnog programa HTV-a smatra kako bi jedino prisustvo svih kandidata značilo ravnopravan položaj i ostvarivanje javnog interesa", navodi se u priopćenju HTV.a

Poručili su da je program javne televizije i dalje potpuno ravnopravno otvoren svim kandidatima za predsjednika HDZ-a koji su, ističu, otpočetka kampanje u programu HRT-a tretirani na jednak način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo