APSURD U ZAGREBU: / Semafor postavljen prije čak tri mjeseca još uvijek ne radi, a razlog je potpuno bizaran

Image
Foto: Pixsell

Stanovnici zagrebačkog naselja Malešnica zabrinuti su za svoju sigurnost u prometu.

9.2.2017.
19:52
Pixsell
VOYO logo

Na križanju ulice Ivane Brlić Mažuranić s ulicama Marina Tartaglie i Matije Vlačića Ilirika postavljen je semafor još prije tri mjeseca, no taj semafor ni dan danas nije uključen.

Stanovnici Španskog i Malešnice zabrinuti su za svoju sigurnost u prometu na raskrižju na kojem se vrlo često događaju prometne nesreće. "Svaki tjedan, sudar jedan", crnohumorni su stanovnici Španskog i Malešnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Uznemireni građani kažu da je to križanje vrlo nepregledno te da se na njemu često događaju nesreće. Posebno je teško tako veliku cestu na kojoj semafor ne radi prijeći mladim majkama s djecom. Uključivanje semafora zasigurno bi pomoglo smanjenju broja nesreća i povećanju sigurnosti.

I u Facebook grupi 'Zakaj volim Špansko' članovi pišu kako se na tom križanju nesreće često događaju, a semafor već dugo ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U komentarima zabrinuti građani pišu kako je situacija već dugo vremena ista, a majke se boje za sigurnost svoje djece koja na putu do škole prelaze cestu na tom raskrižju.

Image

Križanje koje spaja ulice, svaka sa tri traka, već godinama muči Zagrepčane, pa su zatprali Vijeće gradske četvrti Stenjevec sa zahtjevima za postavljanje semafora. Nadležni su se složili i proslijedili zahtjev Gradskom uredu za promet. Nakon više godina, semafor je lani konačno postavljen. No ni nakon nekoliko mjeseci ne radi. A razlog zbog kojeg semafor stoji samo kao ukras, još je apsurdniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad nije uspio dobiti građevinsku dozvolu za postavljanje ormarića za električnu energiju" objašnjava predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec Vladimir Andrić, Vladimir Andrić i snuždeno dodaje kako bi se svi problemi mogli opisati jednom riječju - "papirologija".

Grad je u kolovozu poslao zahtjev HEP-u za instalaciju semafora i brojila no dogovora još nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi nas stalno zovu i žale se, a mi smo svjesni problema. To nam je jedna od najprometnijih cesta u kvartu i ovakvo stanje više nije održivo. Sudari se zbiolja ponavljaju iz tjedna u tjedan.Iako nisu teški, jer je ipak riječ o prometnici u kvartu u kojoj se ne postižu velike brzine, građani se ne osjećaju sigurno" svjestan je problema Andrić.

Ipak svjetlo (na kraju tunela)

Kako piše Večernji, grad je najavio kako bi se svjetlo na semaforu moglo upaliti već ovoga tjedna. Prvo će nekoliko dana bljeskati žuto svijetlo ( kako bi se vozači navikli na novu regulaciju) a potom će biti stavljeno u pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo