Muke po preseljenju / Apsurd tvrtke za odvodnju otpadnih voda: nova zgrada makarskog 'Vodovoda' nema - kanalizaciju

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Osim kanalizacije, zbog čega će koristiti septičku jamu, makarski 'Vodovod' problem s novom zgradom ima i zbog telefonskih linija

19.1.2018.
14:51
Miranda Čikotić/PIXSELL
VOYO logo

Makarska komunalna tvrtka, u čijem je djelokrugu i odvodnja otpadnih voda, gradi novu upravnu zgradu u koju bi se uskoro trebala preseliti. No poslovna zgrada na predjelu Bilaje nema kanalizaciju. Ta činjenica je više nego apsurdna budući da je riječ o zgradi u koju će useliti tvrtka u čijem je djelokrugu i odvodnja otpadnih voda, donosi Slobodna Dalmacija.

Moderna zgrada projekt je arhitekta Ive Marinovića vrijedan 7,5 milijuna kuna, a imat će suvremeno veliko skladište, mehaničku i bravarsku radionicu u prizemlju, te prostore za radnike poput garderobe, sanitarnih čvorova i dnevnog boravka na istoj etaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim kanalizacije, zbog čega će koristiti septičku jamu, makarski "Vodovod" problem s novom zgradom ima i zbog telefonskih linija. Ondje su već trebali preseliti, no nakon što im teleoperater nije na vrijeme prikopčao liniju, preseljenje je odgođeno.

"Često se moglo čuti da se spominje, pogotovo u političkim krugovima, da 'Vodovod' nije u stanju ni zgradu s kanalizacijom napraviti. Međutim, to nije bilo do nas, a da jest, odavno bi već bilo napravljeno", ističe direktor "Vodovoda" Šimun Borić za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu investiciju javna tvrtka financira vlastitim novcem, a dio planiraju osigurati prodajom postojeće zgrade u centru Makarske nakon što se iz nje isele. Na aktualnoj lokaciji "Vodovod" djeluje već pola stoljeća. Broje točno 87 radnika, a najava za novim zaposlenjima nakon ulaska u novo prostranije izdanje baš i nema. Trenutno su okupirani izmjenom strukture djelatnika.

"Možda bude koji čovjek više kad se preselimo, ali trenutno radimo na izmjeni kadrovske strukture. Dosta nam zaposlenika ide u mirovinu, a mi gledamo da umjesto njih zaposlimo mlade s višim obrazovnim stupnjem", tvrdi direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike