APSOLUTNI 'KRALJ ADVENTA' NUDI 'NADINE FRITULE': / Izrađuje ih svjedokinja iz afere namještanja poslova na Trgu...

Image

S desne strane kućice stoji i veliki znak na kojem je istaknut i logo 'Nadinih fritula', a autorice tih fritula su Romana Kantoci i Nada Maljković,

18.12.2019.
12:24
VOYO logo

Najveći kralj zagrebačkog Adventa, upravo zato što je rekorder po broju kućica na toj manifestaciji, Denis Mohneski Deno, u svojoj kućici prodaje fritule svjedokinje iz afere s namještanjem poslova na Trgu bana Jelačića. Kako piše 24sata, Deno je "udomio" u svojoj kućivi svjedokinju iz spomenute afere, a kućica se nalazi na samom ulazu u Gajevu, taman preko puta Trga. Ta kućica zove se "Šmek Haus" te se u njoj između ostalog prodaju i Nadine fritule.

Image
Foto: Facebook

Denina kućica i Nadine fritule nalaze se u ulazu na Gajevu

S desne strane kućice stoji i veliki znak na kojem je istaknut i logo "Nadinih fritula". Autorice tih fritula su Romana Kantoci i Nada Maljković, svjedokinje u aferi s namještanjem poslova na Adventu još prije šest godina. U Uskokovoj optužnici opisano je kako su Josip Katić, Ratimir Jureković i još hrpa važnih osoba iz Grada Zagreba namjestili natječaj za poznati šator na Trgu. Upravo velik broj ljudi s Uskokove optužnice sudjeluje i u organizaciji Adventa 2019., piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AFERA KUĆICE: /

U IGRI SU MILIJUNI! Bez natječaja ih dobiju za siću, preprodaju ih, a onda im Zagreb još uplati - vaš novac

Image
AFERA KUĆICE: /

U IGRI SU MILIJUNI! Bez natječaja ih dobiju za siću, preprodaju ih, a onda im Zagreb još uplati - vaš novac

Svjedočenje Romane Kantoci i Nade Maljković

Nada Maljković je kao svjedokinja u Uskokovoj optužnici detaljno opisala kako se manipuliralo 2013. na Trgu bana Jelačića te je rekla kako je Josipu Katiću nakon završetka blagdanskih manifestacija na Trgu isplatila otprilike 70.000 kuna u gotovini. Razlog za to je što je Katić njenoj firmi Svantevid omogućio da prodaje fritule na Trgu za vrijeme Adventa.

Na klupi za svjedoke našla se i Romana Kantoci koja je tada bila zaposlena u tvrtki Svantevida te je potvrdila navode Maljković, piše u optužnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista imena, druga firma

Prije Adventa je Kantoci dobila kućicu na Trgu bana Jelačića i to od firme povezane s Ratimirom Jurekovićem, zaposlenikom Grada i prvookrivljenikom u optužnici koju je podigao Uskok. Budući da je javnost na cijeli slučaj burno reagirala, Nadine fritule se ne prodaju preko tvrtke Romane Kantoci nego preko tvrtke koja je s njom povezana. Nakon što kupite fritule kod Nade, na računu ćete vidjeti da je navedeno ime tvrtke Showdrop j.d.o.o. Riječ je o zagrebačkoj tvrtki osnovanoj krajem listopada ove godine i čiji je vlasnik i direktor Tin Pivac.

Image

03.09.2018., Zagreb - Advent u Zagrebu ovaj puti nudi novost koju su gradjani vrlo dobro prihvatili. Umjesto satora postavljene su kucice na sjevernoj strani glavnog trga pored Mandusevca. Tamo se takoder moze uzivati u mnogobrojnim gurmanskim uzicima i pri tome sjesti na visoke stolice te uzivati u blagdanskom okruzenju. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sjedište firme nalazi se u Zagrebu na adresi Krajiška 25, dok se uvidom u zemljišne knjige vidi da Romana Kantoci ima suvlasnički dio etaže na toj adresi, saznaje 24sata. Kantoci nije raspoložena za razgovor o toj temi, međutim, Nada Maljković novinarima je rekla da ona posluje u Istri, dok Nadine fritule u Zagrebu na Adventu prodaje Kantoci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezanost Dene s ovom pričom

Kada je prošla godina dana od pozidanja optužnice protiv kompromitiranih zakupaca gradskih prostora, osniva se tvrtka Demo Rebus čiji je vlasnik Denis Mohenski Deno. Inače, Deno je "čist" i nije pod istragom Uskoka niti je ikada bio. Ovaj rekorder po broju kućica na Adventu u Istri ima luksuznu vilu "Villa Bianca" s bazenom čija je vrijednost barem 10 milijuna kuna. Ljeti, Mohneski vilu iznajmljuje turistima za tjedni iznos od 32.000 kuna.

Od prve godine Adventa u Zagrebu Mohneski sudjeluje na ovoj manifestaciji i zarađuje 3,55 milijuna kuna. Deno apsolutno dominira Adventom jer ove godine ima 50 kućica na najatraktivnijim lokacijama koje je dobio bez natječaja. Gradu Zagrebu je Deno uplatio tek 311.000 kuna, a skoro svaku kućicu iznajmljuje po cijeni od 35.000 do 100.000 kuna. Denina kućica na atraktivnoj lokaciji na početku Gajeve "Šmek Haus" jest njegova osobna kućica i u toj kućici mogu se kupiti Nadine fritule. Mohneski nije razjasnio po kojem se principu prodaju Nadine fritule u njegovoj kućici, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo