APEL URODIO PLODOM: / Na otoku bi radili liječnici iz inozemstva, ali i neki naši

Image
Foto: Pixsell, Ivica Galović

Nakon apela liječnice opće medicine s Mljeta u kojem je pozivala kolege da je naslijede, u Dom zdravlja su se javili kandidati koji su spremni svoj život i posao preseliti na taj dalmatinski otok.

21.2.2016.
10:04
Pixsell, Ivica Galović
VOYO logo

Stanovnici Mljeta, čini se, ipak će sigurno imati novog liječnika obiteljske medicine. Naime, apel dr. Magdalene Nardelli Kovačić, koja odlazi u mirovinu, a koja je pismom molila kolege da joj pomognu pronaći nasljednika, urodio je plodom.

Image
POZIV S JUGA: /

"Dođite raditi na jedan od najljepših otoka svijeta, minimalna plaća 11.000 kuna"

Image
POZIV S JUGA: /

"Dođite raditi na jedan od najljepših otoka svijeta, minimalna plaća 11.000 kuna"

U Dom zdravlja Dubrovnik, gdje na natječaj nije uopće bilo odaziva, sada se javilo pet liječnika iz Hrvatske i dvadesetak iz drugih zemalja, piše Slobodna Dalmacija. Potvrdio je to ravnatelj Branko Bazdan, koji je do jučer kao i njegova kolegica s Mljeta strahovao da će žitelji tog otoka ostati bez liječnika. Bazdan kaže kako je Dom zdravlja nakon objave dobio najviše upita iz Bosne i Hercegovine, međutim problem je što za posao u našoj zemlji moraju imati nostrificiranu diplomu i položiti državni ispit. No, sada kad imaju ponude i iz Hrvatske, problema više ne bi trebalo biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život u "otočkoj medicini"

Liječnik koji na Mljet dođe raditi imat će, uz minimalnu plaću 11 tsiuća kuna, i pomoć dr. Nardelli Kovačić koja ostaje na tom otoku. Njegova iskusna kolegica kaže kako će se moći osloniti na nju i da će mu biti mentor koji će ga upoznati s ljudima, terenom, načinom rada u ambulanti te sa svime što bude potrebno.

Inače ta mljetska liječnica, o kojoj na otoku svi imaju samo riječi hvale, došla je na Mljet prije 35 godina. Danas kad govori o "otočkoj medicini" kaže kako je odlično to što liječnik ondje radi sve, zna sve te je u bliskoj vezi s pacijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa svojim pacijentima dijelim sve. Sada mi dolazi već druga generacija pacijenata, klinci koji su se rodili kad sam ja došla na Mljet, koje su majke kao bebe dovodile kod mene u savjetovalište i na cijepljenje. Danas ta djeca donose svoju djecu u savjetovalište i na cijepljenje. Bio je to jedan kontinuitet i holistički pristup pacijentu i odličan "feat back" pacijenata, a to je nešto zbog čega treba doći raditi na otoku", opisala je za Slobodnu Dalmaciju dr. Nardelli Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo