Antena Zagreb i ove godine poručuje 'Glazbom reci stop maltretiranju'

Kako bi promovirala odrastanje bez nasilja Antena Zagreb treću godinu zaredom organizira akciju Glazbom reci stop maltretiranju.

24.10.2012.
10:11
VOYO logo

Prije tri godine akcija je krenula kao reakcija na, po mnogima, preblage presude ubojicama Luke Ritza.

Antena Zagreb odlučila je djeci omogućiti ljepše djetinjstvo. S idejom da je i mali korak dobar početak odlučili su jednu školu opremiti instrumentima za osnivanje benda kako bi školarce usmjerili na pozitivne aktivnosti u njihovim zajedničkim druženjima. Mnogi su se kao mali susretali sa zlostavljanjem od strane vršnjaka, pa i danas osjećaju posljedice takvih iskustava. S druge strane mnogi pojedinci koji su 'maltretirali' druge, danas kad su odrasli, osjećaju kajanje zbog takvog svog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca nisu svjesna da njihove grube riječi jednako bole kao i fizički udarac, i ostavljaju doživotne ožiljke. Dužnost odraslih je da uče djecu nenasilnom rješavanju sukoba i nesuglasica, kako bi jednom kad odrastu njihova djeca imala samo lijepe uspomene na svoje djetinjstvo. Zato je Antena Zagreb odlučila reći Stop maltretiranju, zauzeti se protiv maltretiranja među djecom, uvjereni da će ih u svakoj sljedećoj akciji čuti sve više ljudi. Akciju podržava i net.hr. I ove godine 10. studeni obilježit ćemo kao Dan bez nasilja u školama. Uoči ovog dana 7. studenog održat će se i završnica izbora za dječji bend koji će osvojiti glazbene instrumente i opremu.

Mladim glazbenicima na pozornici će se pridružiti Nina Badrić, Davor Gobac i Tony Cetinski koji je postao pravo zaštitno lice akcije jer treću godinu zaredom sudjeluje u ovom projektu Antene Zagreb. Među prijateljima akcije našli su se i Grad Zagreb te Privredna banka Zagreb koji su znatno olakšali realizaciju čitavog projekta. Svake godine akciji se pridružuje sve veći broj glazbenika, sportaša, glumaca i ostalih osoba iz javnog života. Nina Badrić, Tony Cetinski, Davor Gobac, Mirko Filipović, Dinamovi i Medveščakovi prvotimci, Zvijezde serije 'Larin izbor' Doris Pinčić i Filip Juričić, novinarka i urednica Ivana Paradžiković, Antenine radijske zvijezde: Barbara Kolar, Ivan Vukušić, Ivana Mišerić, Tamara Loos, Zlata Mück, Luka bulić, Saša Buneta (Milivoj Lulek) i brojni drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi će oni nastojati kroz posjete školama, razgovor s djecom te vlastitim pozitivnim primjerom doprinijeti zajedničkom cilju, podići svijest o važnosti prevencije nasilja.

Svako će dijete u jednom trenutku postati odrasla osoba s uspomenama na školske dane. Mnogi roditelji nisu ni svjesni da su im djeca dio mračne statistike. Nažalost mediji ovim temama posvećuju adekvatnu pažnju tek kada je prekasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga su organizatori zajedno s gostima odlučili poslati snažnu poruku i učiniti simboličnu gestu, opremiti jedan školski bend instrumentima. I ove godine će pozvati sve školske i dječje zborove, bendove i glazbenike da snime 'filmić' u kojem izvode jednu pjesmu iz Najboljeg glazbenog miksa i stave ga na Facebook stranicu Antene Zagreb. Prošle godine pobjedu je odnio zbor trećeg C razred OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Zagreba i dokazali da nagrada nije mogla otići u bolje ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo