RAMLJAK NAKON SASTANKA S POLETAEVOM: / 'Uskoro ćemo saznati stav Sberbanka o novom financiranju Agrokora'

Image

Danas je u Banskim dvorima održan razgovor predstavnika Vlade i predstavnika ruske banke o novim kreditima za koncern Agrokor.

29.5.2017.
15:33
VOYO logo

Maksim Poletaev, drugi čovjek Sberbanka, stigao je danas u Banske dvore na sastanak s premijerom Plenkovićem i ministricom gospodarstva Martinom Dalić. Nakon sastanka Poletaev je kratko rekao kako su imali jasan i otvoren sastanak. ‘Razgovarali smo o mnogo toga. Naći ćemo rješenje. Financiranje će se nastaviti ovisno o razini suradnje’, rekao je Poletaev, koji se u 14 sati sastao s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom.

Image
DRUGI ČOVJEK SBERBANKA IZAŠAO IZ BANSKIH DVORA: /

'Daljnje financiranje Agrokora ovisit će o samo jednoj stvari'

Image
DRUGI ČOVJEK SBERBANKA IZAŠAO IZ BANSKIH DVORA: /

'Daljnje financiranje Agrokora ovisit će o samo jednoj stvari'

Nakon sastanka Ramljak je u sjedištu Agrokora dao izjave novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imali smo sastanak s predstavnicima Sberbanka, s njihovim članom uprave iz Moskve, g. Poletaevom i mislim da smo imali vrlo otvoren i konkretan sastanak u kojem smo iznijeli detalje oko tijeka procesa restrukturiranja, stanja u kompanijama i razgovarali smo o novom modelu financiranja. Sberbanku je ponuđeno da sudjeluje u tome. Njihov stav ćemo saznati uskoro i vidjet ćemo pristaju li. Kakva god odluka bila, mi ćemo je poštovati, ali pozivam ih još jednom da se pridruže klubu banaka koje će financirati Agrokor novom likvidnošću. O konkretnim iznosima još nismo razgovarali. Pri završetku smo razgovora, razgovori idu u dobrom smjeru i uskoro možemo očekivati konkretne brojke i imena kreditora koja uključuju i lokalne i strane banke', kaže Ramljak i dodaje da kredit ne ovisi o tome hoće li ruska državna banka financirati ili ne.

'To neće spriječiti druge banke da kreditiraju', kaže Ramljak i dodaje da država ne treba pokrivati dug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao najveći kreditor, Sberbank je zabrinut. Nisu imali punu informaciju o tijeku procesa, a sada su je dobili i nadam se da ćemo taj proces uspješno privesti kraju', kaže Ramljak.

Na pitanje jesu li se smirili zbog izjave o mogućnosti roll-upa, Ramljak kaže da je ta mogućnost prihvatljiva te da smatra da su predstavnici Sberbanka zadovoljni izašli sa sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li svim dionicima omogućena shema roll-upa, Ramljak kaže - da, apsolutno.

Roll-up znači da će se za jednu kunu uloženu u novom dugu priznati jedna kuna ili manje starog duga koji se može prenijeti u prvenstvu naplate, za što je interes banaka dosta velik, objasnio je Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iznos koji oni nude premašuje iznos koji mi tražimo', zaključio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo