FINANCIJSKA PROPAST / Ante proglašava osobni bankrot: Ostaju li Todorići bez Kulmerovih dvora?

Sinovi Ante i Ivica svoje dijelove dali kao zalog za dobivanje kredita od Sberbanke u iznosu od 100 milijuna eura

21.11.2018.
6:20
VOYO logo

Ivica Todorić jučer je izašao iz Remetinca nakon što je uplatio jamčevinu od 7,5 milijuna kuna, a niti on niti njegovi odvjetnici nisu željeli otkriti tko mu je dao novac za jamčevinu jer su još prije nekoliko dana kazali da Todorić nema toliko novaca. 

Cijela pričao o novcu za jamčevinu ostala je na izjavi da su je Todoriću dali prijatelji. Todorić je nakon izlaska iz Remetinca otišao u Kulmerove dvore, velebno zdanje u elitnoj podsljemenskoj zoni od 55.000 kvadrata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iva Balent iznajmljivala Kulmerove dvore

Kći Ivice Todorića Iva Balent, koja je jedina živjela u Kulmerovim dvorima dok su majka i otac bili u Londonu, je prije niti mjesec dana dala na iznajmljivanje dio tog prostora za vjenčanja, konferencije za medije i druga događanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kulmerovim dvorima se održala i promocija novog filma Vinka Brešana kada su mnoge novinarske ekipe, među njima i RTL-ova, snimile prve kadrove unutrašnjosti zdanja koje je javnost mogla vidjeti. 

Todorići bi mogli ostati bez Kulmerovih dvora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga više nije bilo događaja za javnost u Kulmerovim dvorima, a pitanje je hoće li ih biti u budućnosti, jer 24 sata pišu, da bi Todorići mogli ostati bez Kulmerovih dvora, kazao je u javljanju u RTL Direktu reporter Petar Panjkota. 

  • Ivica Todorić izašao iz Remetinca, pred Kulmerovim dvorima poručio: 'Ja sam tu da Hrvatsku dignem gore'

Navodno je prije tri godine Ivica Todorić zdanje podijelio na četiri dijela, jedan je zadžao za sebe, a ostala tri je dao djeci, dok su prošle godine Ivica i sin Ante svoje dijelove dali kao zalog za dobivanje kredita od Sberbanke u iznosu od 100 milijuna eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj kredit nije naplaćen, a 24 sata, pišu da je proces kojim bi se taj novac naplatio već u poodmakloj fazi, što znači da bi se uzeli ne samo dijelovi od Ivice i Ante nego i od dijelovi koji pripadaju sinu Ivanu i kćeri Ivi. 24 sata pišu i da je sin Ante u Londonu pokrenuo zahtjev za osobni bankrot ili stečaj sa ciljem da nakon godinu dana, kada taj proces završi, da novac i imovinu koju ima ne bi mogao doći u ruke vjerovnika. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo