ANTE PRKAČIN OTVORENO PORUČUJE: / Škoro će dovesti na Vlast HDZ; 'Moramo biti oštri prema njima da im ukažemo na greške'

Image

Rekao je i kako mu je žao što što nije uspio dogovor Mosta i Miroslava Škore, jer bi tada sigurno osvojili 60 mandata, a ovako su 'osuđeni na HDZ'

19.6.2020.
18:03
VOYO logo

Anto Prkačin, bivši saborski zastupnik HSP-a, general HOS-a, gostujući na N1 objasnio je kako je od HSP-a, preko Mosta kojeg je podržavao do prije nekoliko mjeseci došao do toga da bude na listi Domovinskog pokreta.

'Jasno im je kakva je slika u svijetu'

„Podržavam sam Most odkad sam ih upoznao, Most je nešto vrlo moralno što se pojavilo na političkoj pozornici. Rijetkost je da se pojavi kvalitetna ekipa poput Mosta. A onda se pojavila i Škorina. To su ljudi kojima je jasno kakva je slika u svijetu.", rekao je, politički veteran koji sam sebe opisuje kao lijevog nacionalistu. "To znači da imam i socijalnu i nacionalnu osjetljivost, što je sustav koji je Hrvatima najprimjereniji", smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i kako mu je žao što što nije uspio dogovor Mosta i Miroslava Škore, jer bi tada sigurno osvojili 60 mandata.

'Razbio bih HDZ da smo s Mostom'

"Razbio bih HDZ da smo s Mostom i imamo 60 madata. Međutim, možemo maksimalno računati na trideset i nešto mandata“, uvjeren je Prkačin. Zato su, kaže, osuđeni na HDZ, kojeg će Škoro dovesti na vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je kako moraju biti oštri s HDZ-om u kampanji, da pokažu narodu kako su neusporedivo bolji od HDZ-a, a ujedno ukažu HDZ-u na pogreške kako bi ih popravili kao budućeg partnera.

"Nisam zaljubljenik u Tuđmana, ali ovi nakon njega rade pogrešno, nakon Tuđmanove smrti se vozi u rikverc", govori

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako SDP-u ništa hrvatsko ne odgovara.

Situaciju u Hrvatskoj opisao je katastrofalnom,.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U 30 godina slobode, "uporaštena, ojađena, mi smo kolonija bez bilo kakvog gospodarskog suvereniteta. Po Lisabonskom sporazumu postoji pretpostavka da potpuno izgubimo i politički suverenitet.... Imate impotentan Sabor, nekompetentne Vlade, a predsjednici su slučajni - naš narod ima pravi izraz za to - pali s Marsa"., rekao je.

'Bit ću nježan prema Tomi. On je junak s prve crte'

Ni za bivšu predsjednicu nema lijepih riječi, ali HDZ-ovog protukandidata iz VII izborne jedinice, Tomu Medveda poštuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To neće biti sukob dvojice ratnika, nego sukob dvojice političara. Moj dragi Tomo, prema kojemu ću biti nježan. Tomo je junak s prve crte, ali mora odgovoriti zašto slijepo podržava pogrešnu politiku Andreja Plenkovića", poručio je.

Ipak podržava i jednu inicijativu SDP-a. Kandidat Domovinskog pokreta podržava legalizaciju kanabisa. "Ilegalno sam tražio kanabis kao pokušaj da liječim brata, produžili smo mu život 20 godina", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

la

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo