KOTROMANOVIĆ OŠTAR / 'Nema šanse da mi ovaj dan itko pokvari. Nitko neće plakati što Đakić neće doći'

Image
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Ante Kotromanović osvrnuo se na procedure oko obljetnice Oluje te komentirao podjele među generalima

4.8.2021.
13:58
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Bivši general i ministar obrane u Vladi Zorana Milanovića, Ante Kotromanović komentirao je za N1 ovogodišnju obljetnicu Oluje u Kninu. Tvrdi da ne zna je li dobio službenu pozivnicu, ali ga je Milanović zvao u Knin, pa će, barem nakratko, doći.

“Bila je moja ideja da napravimo prijem zapovjednika na taj dan kad smo krenuli u akciju, četvrtog. Ne znam što se ove godine dogodilo, mislim da bi trebalo napraviti standardni operativni postupak da se točno zna što se radi i kako se radi”, tvrdi dodajući da to već postoji i da bi samo trebalo raditi kako se radilo i prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoji popis svih zapovjednika. Imamo i popis svih branitelja, to je lako organizirati. Ne znam na koji se način želi organizirati ta obljetnica u Kninu”, dodaje Kotromanović koji smatra da se možda htjelo napraviti veću proslavu na okruglim obljetnicama, a potom u ostalim godinama reducirati broj uzvanika.

'Ne kužim ljude koji ne žele ići'

“Ne vidim razlog zašto netko neće doći ako je pozvan i ima vremena. Ne kužim ljude koji javno govore da ne žele ići iz ovih ili onih razloga. To nije dobra poruka i dijeli branitelje. Treba zaboraviti bilo kakve podjele na dan oslobađanja Hrvatske. Mi smo se borili rame uz rame i bili braća po oružju. Sitne politike treba baciti u drugi red i biti častan i ponosan, respektirati predsjednika Republike i ministra obrane, jednostavno, ljudi su izabrani i treba ih respektirati”, govori Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GENERALI RAZJEDINJENI UOČI OLUJE /

Rojs hvali Milanovića, a Đakić ne ide na njegovo primanje: 'Nitko ne može shvatiti što je čovjeku na toj funkciji i što to priča'

Image
GENERALI RAZJEDINJENI UOČI OLUJE /

Rojs hvali Milanovića, a Đakić ne ide na njegovo primanje: 'Nitko ne može shvatiti što je čovjeku na toj funkciji i što to priča'

O izjavi Ljube Ćesića Rojsa da je riječ o bojkotu, Kotromanović je poručio da “neće nitko plakati što Đakić neće doći. Više zapovjednika je reklo da, ako dođe on, oni neće doći. Predsjednik korektno radi svoj posao, a što se tiče braniteljske populacije i danas, kao i kad je bio premijer, odaje im počast i cijeni njihovu ulogu u Domovinskom ratu. Meni ovaj dan nitko neće pokvariti ni Josip Đakić ni nitko drugi. Nema šanse da mi ovaj dan itko pokvari, to se odbija od mene kao od santu leda”, ponavlja Kotromanović.

'Neka svatko nosi svoj križ'

Naglašava da počinitelje zločina treba kazniti, ali da su postrojbe HVO-a koje je Milanovića lani odlikovao “dobri dečki s kojima se borio rame uz rame”. Komentirao je i odlikovanje Mladenu Kruljcu, koji je pravomoćno osuđen, riječima da o tome treba pitati onoga tko dodjeljuje odlikovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kruljac je bio na čelu iznimne postrojbe koja je napravila fenomenalan posao u Bljesku. U tom kontekstu je definitivno zaslužio. Ovo drugo, neka svatko nosi svoj križ", zaključio je Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo