razlaz s hns-om /

Anka Mrak Taritaš u Direktu: 'Shvatila sam da sam višak, zatvorila vrata iza sebe i krenula dalje'

'Želim da dio politike u kojem sudjelujem bude dosljedna. HNS je kao takav za mene umro', rekla je Mrak Taritaš

8.6.2017.
22:40
VOYO logo

Jedna od onih koja je jako emotivno doživjela jučerašnje događanje na Središnjem odboru HNS-a je najpopularnija članica te stranke mjereno po preferencijalnim glasovima na pralamentarnim i rezultatom na zagrebačkim izborima - Anka MrakTaritaš.

Portali su pisali da ste u suzama danas dali izjavu za medije, išao sam gledati nije baš bilo suza, niste Vi žena koja lako zaplače?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer kad sam odlazila bilo mi je izuzetno teško i probala sam izbjeći novinare da ne vide suze u očima. Danas sam samo rekla da sam tužna i bila sam tužna".

Pogodilo Vas je najviše što?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam ja problem da mi raspravljamo, da se dogovaramo, ni da odradimo nekakav posao. No, kad dođete u situaciju i kad shvatite da ste višak, oprostite se s prijateljima i prijateljicama s kojima ste radili, zatvorite vrata iza sebe i idete dalje".

Ali, Ivan Vrdoljak nije htio da odete. Htio je da budete svi zajedno.

"To ćemo vidjeti. Meni izgleda kao da je od izbora za Zagreb prošlo tri mjeseca. Ponedjeljak je krenuo turbulentno i tad sam prvi put čula od njega da su vođeni pregovori s HDZ-om i da HNS treba ići s HDZ-om. U utorak Predsjedništvo na kojem smo donijeli odluku da ne idemo. U srijedu Središnji odbor gdje je tri četvrtine ljudi bilo da se ide s HDZ-om".

Ne može nitko reći da nije znao, pa o tome se pisalo i govorilo već tjednima ako ne i mjesecima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome se govorilo, a od apsolutno nas svih ste mogli čuti da HNS neće ići s HDZ-om. Ja sam nebrojeno puta to rekla. A želim da dio politike u kojem sudjelujem bude dosljedna. HNS je kao takav za mene umro. Želim im svu sreću, a ja idem drugim putem dalje. Nisam imala prilike vidjeti o kakvom je sporazumu je riječ. Odrađen je posao koji je Vrdoljak zaključio da je spas zemlje važan i da će HNS zbog toga žrtvovati dio članstva i svojih politika. No, trebalo je to na vrijeme reći, trebalo se iskomunicirati sa članstvom. Ako se željelo tako, trebalo se reći zašto se želi tako".

Mislite da je kurikularna reforma samo smokvin list?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako volim biti afirmativna i volim vjerovati da vi u tom sporazumu vidjeti neke osigurače koji daju mogućnost da se ta reforma i provede. Ja to nisam vidjela. HNS je svjetonazorski razmišljao drugačije od HDZ-a".

Koji je taj Vaš drugi put?

"Moram priznati da sam i za prve parlamentarne izbore imala neke atraktivne ponude. Pa i nakon drugih izbora. Neću trčati ni u jednu stranku, postajem nezavisna zastupnice. Još uvijek sam predsjednica odbora za graditeljstvo i na saslušanje mi dolazi Predrag Štromar koji će biti novi ministar. I postavit ću mu nekoliko zanimljivih pitanja".

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo