ANKA MRAK-TARITAŠ OBJAVILA DA NAPUŠTA STRANKU: / 'Jučer sam zatvorila vrata HNS-u, bit ću nezavisna zastupnica'

Image
Foto: Screanshoot/n1

"Jučer sam zatvorila vrata HNS-u. Moj put u HNS-u je završen", poručila je u svojoj izjavi za javnost Anka Mrak Taritaš.

8.6.2017.
11:26
Screanshoot/n1
VOYO logo

"Svatko neka govori za sebe, svatko treba odgovarati za svoja djela. Ja svakog svog birača mogu pogledati u oči. U politici postoji nešto što smo zaboravili, a to je dosljednost - ja sam bila i ostala dosljedna", rekla je Mrak Taritaš.

"Moj saborski mandat je osvojen na temelju 20-ak tisuća preferencijalnih glasova, ostajem u Saboru kao nezavisna zastupnica", kazala je tražeći od medija da joj dopuste da prespava te da će onda sa svojim kolegala odlučiti što dalje jer će je po Statutu stranke isključiti budući da će biti u Saboru, a protiv Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja u nikakvim pregovorima nisam sudjelovala, niti sam znala za te pregovore do ponedjeljka. Sinoć u 21 je završena ta priča. Pustite nas da vidimo što dalje. Rekli smo Beus, Pusić i ja, da nećemo glasovati za HDZ, to automatski znači izbacivanje iz stranke", kazala je dodajući kako se ona od svojih prijatelja i prijateljica oprostila u stranci.

Upitana što kaže na poziv da dođe u SDP, odgovorila je: "Ne treba nitko nikoga nigdje zvati. Treba zdrave glave razmisliti, to sam rekla i u kampanji - u slučaju da HNS ode s HDZ-om, to nije moj HNS. Možda je odluka najbolja, ali ja tu sebe ne vidim i to na političkoj sceni dovodi do toga što nam svi spočitavaju - niste doljedni, mi vas biramo, a vi napravite nešto drugo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje krivi li Vrdoljaka za svoj poraz u Zagrebu, Mrak Taritaš je odgovorila negativno.

"Ivan Vrdoljak je bio predsjednik moje stranke. Ja sam u Zagrebu odradila izbore i za poraz moram ja snositi odgovornost", kazala je Mrak Taritaš dodajući kako ne okrivljuje Vrdoljaka za svoj poraz te je također kazala da nije ljutita na njega niti razočara već da je tužna. Za svoje kolege, koje su bile na listi s njom za Zagreb, kaže kako sami odlučuju o svojoj sudbini, odnosno kome će se prikloniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anka Mrak-Taritaš, jedna je od četvero zastupnika, koji nisu podržali odluku svoje stranke o ulasku u koaliciju s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo