KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU / Anka Mrak-Taritaš: 'Otpad ne treba koristiti u smislu politike'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Imamo ciljeve koje moramo ispuniti jer se moramo odgovorno ponašati. Ciljevi su sprečavanje nastanka otpada, osnivanje centra i zatvaranje i sanacija Jakuševca'

12.1.2017.
11:53
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Anka Mrak-Taritaš, kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba, odraža le je press konferenciju na kojoj je predstavila točku svog programa koja se tiče gospodarenja otpada u Zagrebu.

"Otpad je problem EU, svijeta i kojim ćemo se baviti iduće stoljeće. Tako je i u Hrvatskoj. Neke općine i gradovi su to počeli dobro rješavati. U Zagrebu su sve lampice u crvenom, kao iznad bolesničkog kreveta. Kad stavljate problem pod tepih nastaje veliko brdo i na to se možete popiknuti. Otpad ne treba koristitit u smislu politike", rekla je Mrak-Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je kako "otpad nije smeće nego energent", te da se on može koristiti i na taj način. "Može se koristiti za grijanje. Sustavno bavljenje otpadom omogućuje zapošljavanja i omogućuje zdrav i čist grad", rekla je Mrak-Taritaš.

"Imamo ciljeve koje moramo ispuniti jer se moramo odgovorno ponašati. Ciljevi su sprečavanje nastanka otpada, osnivanje centra i zatvaranje i sanacija Jakuševca", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak-Taritaš je rekla kako postoje dvije grupe problema i da je potrebna edukacija kako bi se prema otpadu odnosilo na odgovarajući način. "Grad u ovom času ima niz tvrtki koje se bave otpadom. Kad ćemo zaista plaćati otpad prema količini, onda ćemo odvajati otpad", rekla je Mrak-Taritaš.

"Smisao, kad se prema otpadu želite pametno odnositi, je da plaćamo prema otpadu koji proizvodimo, a ne prema površinama ili volumenu kante."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo