PRIZNANJE ZA RAD / Angelini se smiješi novi Oscar

Image

Holivudski producenti odat će priznanje glumici Angelini Jolie na prikazivanju društvenih odnosa u njezinu filmu o ratu u Bosni i Hercegovini "U zemlji krvi i meda".

14.12.2011.
14:21
VOYO logo

Udruženje "Producers Guild of America" objavilo je da će film "U zemlji krvi i meda", Angelinin redateljski prvijenac, dobiti nagradu Stanley Kramer za ovu godinu.

Nagrada, koja je indikator za Oscara, uspostavljena je 2002. godine u znak sjećanja na ovog redatelja i dodjeljuje se svake godine producentu čiji rad osvjetljava provokativna društvena pitanja na pristupačan i inspirativan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'U zemlji krvi i meda' je izvanredan film koji oslikava slojevitu ljubavnu priču koja se odvija u sjeni zlodjela rata u Bosni, posebno prema ženama", priopćili su predsjednici udruženja Hawk Koch i Mark Gordon.

Film opisuje prijeratnu ljubav između Srbina i muslimanke koji se tijekom rata susreću u novim okolnostima kada je on zapovjednik, a ona zatočenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jolie i njezini suradnici objavili su kako su počašćeni priznanjem udruženja producenata koje su ranije dobila djela poput "Hotela Ruande" i filma bivšeg američkog potpredsjednika Al Gorea "Neugodna istina", koji je posvećen globalnom zagrijavanju.

Film "U zemlji krvi i meda" u SAD-u se počinje prikazivati 23. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo