SLAGALICA /

Andrej Plenković slaže manju i efikasniju Vladu, ali i mlađu! Čini se da 'stariji kadar' ide u prošlost

Broj ministarstava bi se sa sadašnjih 20 trebao smanjiti na petnaestak, a prednost pri imenovanju će dobiti mlađi kadar.

11.7.2020.
10:00
VOYO logo

Manja, ali efikasnija Vlada - to je misao vodilja Andreja Plenkovića u postavljanju šahovskih figura za iduće četiri godine.

Broj ministarstava bi se sa sadašnjih 20 trebao smanjiti na petnaestak, a prednost pri imenovanju će, čini se, dobiti mlađi kadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facelifting bi trebao uključivati smanjenje broja ministarstava spajajući resore.

"Racionalizacija broja ministarstava donosi sa sobom i nekakvu racionalizaciju troškova, ali ne toliko važnu koliko može pospješiti način i rad i funkcioniranje same vlade", izjavio je ministar financija Zdravko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo uprave bi trebalo preuzeti poslove ministarstva pravosuđa. Ministarstvo državne imovine, izmišljeno da bi se dala svrha GoranuMariću, će se najvjerojatnije ukinuti. Ministarstvo financija će, naravno, ostati, no hoće li on ostati biti na čelu - Marić još ne otkriva.

Josip Aladrović dobro je iskoristio priliku s klupe za rezerve u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava kojem bi se trebali priključiti Ministarstvo demografije, čime bi bez fotelje ostala Vesna Bedeković. Jedan od rijetkih minstara koji nedvojbeno pokazuje želju nastaviti i u novom mandatu je preferencijalni pobjednik izbora Vili Beroš.

"Potpuno je jasno da sam posvećen ovoj epidemiji kao i svim drugim okolnostima u zdravstvenom resoru gdje imamo puno izazova i volio bih participirati u rješavanju istih", navodi ministar zdravstva Vili Beroš.

Image
PARLAMENTARNI IZBORI 2020. /

Milošević za RTL: 'Desnica se sama diskvalificirala jer su Plenkoviću postavljali uvjete i zapravo ponižavali cijeli HDZ'

Image
PARLAMENTARNI IZBORI 2020. /

Milošević za RTL: 'Desnica se sama diskvalificirala jer su Plenkoviću postavljali uvjete i zapravo ponižavali cijeli HDZ'

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica poklapaju se u djelatnostima, a jedini projekt kojim su se u prošlom mandatu hvalili - Cro kartica doživio je debakl. U cijeloj Hrvatskoj mogućnost korištenja te kartice dozvolio je samo jedan jedini objekt. Resor kojim je protekle četiri godine upravljao Gari Cappelli trebao bi zato pod upravljanje ministrstva gospodarstva. Taj potez bi bio pogreška u vrijeme epidemije za tako važnu granu gospodarstva, kaže bivši ministar turizma VeljkoOstojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je nužno da turizam ostane kao samostalno ministarstvo, a za cijeli sektor bi bilo idealno da turizam ima potpredsjednika Vlade", objasnio je bivši ministar turizma Veljko Ostojić.

Ministarstvu gopodarstva će se, prema neslužbenim informacijama pridružiti i energetika, a preuzet bi ga trebao Tomislav Ćorić, dok se aktualnom ministru gospodarstva Darku Horvatu nudi mjesto državnog tajnika za energetiku. Ministarstvo branitelja bi se trebalo pridružiti ministarstvu obrane kojeg bi, nakon Krstičevićeve ostavke, Plenković ponudio Tomi Medvedu koji još ne okriva hoće li pristati na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kockice mozaika Vlade 2020. - 2024. aktivno se slažu. Broj novih ministarstava i ljudi u ministarskim foteljama trebali bi se znati, poručuju iz Banskih dvora, početkom idućeg tjedna.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo