NIJE ZABRINUT? / Putin sastavio popis država koje su uvele sankcije, Plenković iz Dubaija: 'Stojimo iza svojih odluka'

Image
Foto: Marko Zirdum/Pixsell

'Vrijeme je da pokažemo veliku solidarnost i to zaista i činimo', rekao je Plenković

6.3.2022.
14:45
Marko Zirdum/Pixsell
VOYO logo

Hrvatska je već primila više od 2000 ukrajinskih izbjeglica i ne kani tu stati u pružanju pomoći, rekao je u nedjelju u Dubaiju premijer Andrej Plenković

Premijer je iz Dubaija, gdje je stigao na obilježavanje Nacionalnog dana Hrvatske na svjetskoj izložbi EXPO, poručio da je „spreman“ cijeli sustav koji je vlada uspostavila za primanje ukrajinskih izbjeglica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vrijeme je da pokažemo veliku solidarnost i to zaista i činimo“, rekao je Plenković koji je u Dubaiju posjetio i ukrajinski paviljon. 

Image
DEKRET RUSKOG DIKTATORA /

Putin naredio Vladi: 'Imate dva dana za sastavljanje popisa država koje su Rusiji uvele sankcije'

Image
DEKRET RUSKOG DIKTATORA /

Putin naredio Vladi: 'Imate dva dana za sastavljanje popisa država koje su Rusiji uvele sankcije'

O Putinovu popisu

Komentirajući navode Kremlja da je ruski predsjednik Vladimir Putin naručio popis država koje su uvele sankcije zbog invazije na Ukrajinu, premijer je rekao da Hrvatska stoji iza svog djelovanja prema Moskvi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi smo donijeli svoje odluke, dio smo Europske unije i NATO-a, dio onih zemalja koje poštuju međunarodno pravo i poredak i respektiraju granice drugih država. Stojimo iza svojih odluka neovisno o tome kakav će popis biti“, zaključio je premijer. 

Suradnja s UAE

Suradnja između Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata uskoro će postati intenzivnija i ozbiljnija, rekao je u nedjelju premijer Andrej Plenković u govoru na poslovnom forumu dviju zemalja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković, ministar financija Zdravko Marić, šef diplomacije Gordan Grlić Radman i ministrica turizma i športa Nikolina Brnjac stigli su na svjetsku izložbu EXPO u Dubaiju povodom Nacionalnog dana Hrvatske koja je po prvi put u deset godina predstavljena svojim paviljonom.

S predstavnicima vlade u Emirate su stigli i brojni hrvatski poslovni ljudi koji su u nedjelju sudjelovali na poslovnom forumu. „Rekao bih da će ovaj boravak na EXPO-u, ovako veliki odaziv hrvatskih gospodarstvenika i ovaj poslovni forum pridonijeti povećanju trgovinske razmjene koja će uskoro ponovno prijeći 100 milijuna dolara“, rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon susreta s čelnicima Emirata, premijer je rekao da je dobio „snažnu vjeru da će suradnja između Hrvatske i UAE-a krenuti u intenzivnijem i ozbiljnijem smjeru“. Premijer je u govoru na forumu arapskim sudionicima predstavio hrvatsko gospodarstvo, naglasivši kako Hrvatska ima stabilan gospodarski rast i najviši investicijski rejting u povijesti. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo