Odnosi sa Srbijom / Analiza Damire Gregoret: Vulin je akciju koordinirao s Vučićem

Čini se potpuno nevjerojatno da bi Vulin nešto ovako rekao bez prethodnog dogovora s Aleksandrom Vučićem, a svojevrsna potvrda te koordinirane akcije je Vulinova najava da će Srbija ići s protumjerom

22.4.2018.
18:42
VOYO logo

Što je Hrvatska postigla time što je zabranila Vulinu ulazak u Hrvatsku, ne pamtimo da smo nečijeg ministra proglasili personom non grata? 

Trebamo znati da ovo nije prva Vulinova izjava u kojoj proziva, provocira Hrvatsku. On to radi sporadično. No ovaj je put situacija drukčija jer se sve događa tri dana nakon incidenta u Beogradu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica da on spominje da Aleksandar Vučić odlučuje kao vrhovni zapovjednik o bilo čijem dolasku u Hrvatsku traži reakciju i, kao što je premijer rekao, time se štiti dostojanstvo i dignitet države. Čini se potpuno nevjerojatno da bi Vulin nešto ovako rekao bez prethodnog dogovora s Aleksandrom Vučićem, a svojevrsna potvrda te koordinirane akcije je Vulinova najava da će Srbija dati protumjeru.

Odnosi sa Srbijom su očito na dnu. Što će biti dalje, hoće li predsjednica odgoditi uzvratni posjet Vučiću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj uzvratni poziv zapravo nije dogovoren kad će točno biti. Međutim, čini se da je na dugom štapu, u najmanju ruku. Premijer nije htio dati jasan odgovor na to danas, ali sjetimo se ranije ove godine kad je predsjednica pozvala Vučića, premijer nije bio oduševljen. Po protokolu je morao primiti Vučića, pa je nametnuo temu ratne odštete. Tajmit za posjet je loš upravo sada.

Hrvatska mora riješiti i svoje unutaršnje problem, pogotovo oko pozdrava Za dom spremni. Dokad ćemo gledati tri kolone u Jasenovcu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su složni oko toga da kolona treba biti jedna, samo je pitanje kako do toga doći jer i unutar vladajućih imamo nesuglasja. Milorad Pupovac, koji drži većinu, danas nije bio u Jasenovcu. Bio je jučer i žestoko je kritizirao Vladu.

Znamo da je Vijeće za suočavanje s prošlošću dugo analiziralo pozdrav Za dom spremni, donijeli su zaključke, ali zakonskog prijedloga još uvijek nema. Prošle godine na komemoraciji je tema bila HOS-ova ploča, koja je u međuvremenu premještena u Novsku, što nije riješilo problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo