Amerikanci pratili Thompsonove koncerte!

Nakon koncerta Marka Perkovića Thompsona u Zagrebu 2007.

25.8.2011.
23:06
VOYO logo

Strahujući od neofašizma Amerikanci su tijekom 2007. pratili koncerte Marka Perkovića Thompsona. Pokazuju to spisi američke ambasade koji su objavljeni na Wikileaksu.

Desetak dana nakon koncerta Marka Perkovića u Zagrebu, koji je zbog ustaških simbola podigao prašinu i u zemlji i u svijetu, Amerikanci su odlučili sami "zaviriti" na negov koncert u Splitu. Svog čovjeka ondje je poslao tadašnji ambasador Robert A. Bradtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izveštaju o tom koncertu stoji kako je policija uspjela spriječiti pojavljivanje ustaških simbola i pozdrava. Ističe se kako su Thompsonovi obožavatelji dobili koncert usmjeren na obiteljske vrijednosti i naklonost Bogu, te nacionalni ponos. A pjevale su se pjesme koje slave pobjedu u Domovinskom ratu.

Pojašnjava se kako pjevačevi obožavatelji gravitiraju prema krajnjoj desnici, dok manjina koja koristi zabranjena obilježja očito predstavlja pogrešno usmjerenu mladež. Taj dio publike svojim ponašanjem prije kompenzira to što su bili premladi da bi sudjelovali u prethodnom u ratu, nego što su dio neofašističkog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo