AMERIČKI INVESTICIJSKI GIGANT ULAŽE U NOVU TV: / Širit će vlastiti sadržaj i lokalne produkcijske kapacitete

Image
Foto: Pixsell
12.10.2017.
13:05
Pixsell
VOYO logo

Kako se ističe u njihovu priopćenju, planirano povećanje produkcije i ulaganja u sadržaja Nove TV uslijedilo je nakon što je ovog ljeta KKR najavio sporazum o preuzimanju hrvatskog medijskog portfelja u vlasništvu CME (NASDAQ: CETV) uz podršku Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pritom ističući kako je ta ''transakcija podložna odgovarajućim regulatornim odobrenjima''.

''Medijska industrija prolazi kroz značajnu transformaciju na globalnoj razini i Hrvatska nije imuna na takve trendove. To je potaknuto promjenama u navikama potrošača što uključuje gledanje na zahtjev, OTT (over the top - pružanje usluga putem interneta) i sadržaje koje generiraju sami korisnici. Od ovih usluga očekuje se da su sveprisutne, dostupne svugdje i na bilo kojem uređaju. Ovakav razvoj i niži troškovi distribucije putem OTT modela stvorili su mnoštvo novih, moćnih i globalnih igrača u industriji. Digitalna transformacija televizijske industrije danas je hrvatska realnost s obzirom na rasprostranjenost brzih širokopojasnih mobilnih mreža i široke rasprostranjenosti baratanja engleskim jezikom kod stanovništva. Da bi se natjecali s globalnim platformama lokalni TV operateri moraju pojačati ulaganja u vlastiti sadržaj koji će morati odgovarati međunarodnim standardima kvalitete. Veselimo se izgradnji i širenju lokalnih produkcijskih kapaciteta Nove TV i povećanju ulaganja u vlastiti sadržaj", ističe Jean-Pierre Saad, direktor KKR-a i član Uprave United Group.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju dodaju i da je KKR dosad uložio preko osam milijardi dolara u telekomunikacije, medije i digitalni sektor na globalnoj razini te je specijalist u podršci rasta tvrtki i razvoju poslovanja u digitalnom dobu. Od 1996. KKR je investirao u 58 kompanija iz različitih sektora u Europi, ulažući, zaključno s 31. ožujkom 2017. više od 20 milijardi dolara dugoročno uloženog kapitala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo