veliki događaj / Organizacijski sve spremno: za svečanu alku u Vukovaru osigurano više od 4.000 sjedećih mjesta

Image

'Ovo će biti četvrti put je da Alka izašla iz Sinja, ali prvi put ne iz političkih razloga'

3.4.2017.
13:39
VOYO logo

Organizacijski je sve spremno za svečanu alku koja će se u Vukovaru trčati 6. svibnja, a sutra će početi postavljanje tribina duž Županijske ulice s više od 4.000 sjedećih mjesta, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za u vukovarskoj gradskoj upravi.  

Po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, gradske vlasti očekuju kako će 6. svibnja Vukovar zbog Alke posjetiti više od 20.000 posjetitelja. Troškovi održavanja Svečane alke u Vukovaru iznosit će oko dva milijuna kuna i dijelom će biti financirani sponzorstvima, rekao je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjereni smo da će Vukovar i Vukovarci biti dobri domaćini Alki i alkarima jer za nas je ovo, ne samo velika obveza, nego i velika čast", rekao je Penava i istaknuo kako će se sav prihod od Alke uplatiti sinjskoj Podružnici Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" iz Splita.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić podsjetio je kako je Alka u dosadašnjoj dugoj povijesti izvan Sinja trčana jedino u Splitu, Zagrebu i Beogradu. "Ovo će biti četvrti put je da Alka izašla iz Sinja, ali prvi put ne iz političkih razloga", rekao je Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je pojašnjeno kako je riječ o svečanoj alki što znači da će se redovna alka trčati u Sinju. Pobjednik vukovarske svečane alke je pobjednik, a Alke koja se trči u Sinju je slavodobitnik. Pobjednika vukovarske alke darivat će prigodnim poklonom i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja je i pokroviteljica dok će od vukovarskih gradskih vlasti pobjednik dobiti veliki, a alkarski momak mali dukat, rečeno je na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo