Alka bez incidenata, Kosor se molila za izlazak iz krize

295.

8.8.2010.
22:37
VOYO logo

arti-201008080257006Mario Šušnjara slavodobitnik je ovogodišnje, 295. Sinjske alke, koju je dobio s ukupno 9 punata, nakon pripetavanja s Petrom Tomaševićem.

Šušnjara je 32-godišnji diplomirani ekonomist iz Trilja, a alku je dobio po drugi puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osjećam se veličanstveno. U meni je sve puno adrenalina. Za ovo se živi cijele godine", kazao je nakon pobjede.

Slavodobitnikom je prvi put bio 2003., a današnjom je pobjedom postao prvi alkar s dvije dobivene alke u posljednjem desetljeću. Šušnjara je ujedno i jedini živući alkar koji uz alku ima i druga dva alkarska trofeja - baru i čoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje su, uz druge uglednike i goste, pratili i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Sabora Luka Bebić.

Predsjednik države, predsjednik sabora, premijerka, nakon ručka su otišli pomoliti se Gospi sinjskoj. Kako je priznala, pomolila se premijerka i za izlazak iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je godine bilo mnogo visokih uzvanika, piše Dnevnik.hr. Vratili su se i strani veleposlanici i to zahvaljujući predsjedniku Josipoviću. "Ja sam osobno malo poradio na tome. Mislim da Alka zaslužuje da ima i međunarodnu pozornost, ali naravno tu međunarodnu pozornost treba zaslužiti. Alka je ove godine, ja se nadam, zaslužuje", rekao je Josipović.

Alka se trči u spomen na pobjedu naroda Cetinske krajine nad turskom vojskom 1715. Smatra se da se počela izvoditi u drugom desetljeću 18 stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201008080257006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo