(EMI/Dallas) / Album tjedna: THE FIREMAN - Electric Arguments

Image

Sir Paul McCartney i producent Youth u samo 24 sata snimili su jedan od najboljih albuma godine.

1.3.2009.
20:29
VOYO logo

Sir Paul McCartney još nije za penziju već je, dapače, ponosni vlasnik jednog od najzanimljivijih izdanja u prošloj godini. Treći album njegovog off projekta s Youthom, iznimno kompetentim producentom, bliskim suradnikom Orba i nekadašnjim basistom kultnih Killing Joke, posjeduje svu eklektičnu genijalnost Beatlesa i vjerojatno je najbolje uz što je potpisao svoje ime još od raspada "fab foura".

The Fireman startaju ploču blues prljavštinom "Nothing Too Much..." u kojoj sir Paul urla kao ranjena zvijer, nakon čega nam serviraju pop perfekciju ("Is This Love?", "Sun Is Shining"), ambijentalom obojenu elektroniku ("Travelling Light", "Lovers In a Dream") i sve čega su se u 24 sata snimanja mogli sjetiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McCartney na kraju albuma prvo prepušta dirigentsku palicu Youthu i Orbovskoj brijačini "Universal Here, Everlasting Now" da bi je odmah uzeo
nazad u akustičnoj "Don't Stop Running", pjesmi toliko lijepoj da će vas uz nju obuzeti osjećaj kao da lebdite oblacima ili šetate rajskim vrtovima. Što se stihova tiče, Paul se povremeno osvrnuo i na mučan razvod s Heather Mills iako je i taj obračun odradio s mjerom i dostojanstvom punokrvnog engleskog velikaša.

Uglavnom, novi razlog da bivšeg Beatlea smatramo jednim od najvećih pop skladatelja uopće.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo