(Pias/Menart) / Album tjedna: PLACEBO - Battle For The Sun

Image

Trio Briana Molka još uvijek ne uspjeva snimiti nešto u rangu svojih koncertnih nastupa.

28.6.2009.
15:28
VOYO logo

Placebo vjerojatno nikad neće dosegnuti kvalitetu maestralnog singla "Every You Every Me", a niti postati članovima "stadionske lige" svjetskog pop-rocka. 

Ovo drugo im, barem ako je suditi po šestom albumu "Battle For The Sun", postaje sve manje važno, jer doslovno svaka pjesma na njemu djeluje kao da ih je iskreno briga kako će na nju reagirati bilo tko izvan najuže baze fanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S novim bubnjarom Steveom Forrestom i producentom Davidom Botrillom svoj su gothic popom i glamom inspirirani zvuk malo metalizirali, a autorski rukopis približili Bowieju s kraja sedamdesetih. Sve te novine nisu donijele željene rezultate pošto su na "bitki za sunce" najbolji kad najviše nalikuju sebi samima. "Ashtray Heart" tako je tipična brža stvar Placeba u kojoj žestoke ulete gitara i sintisajzera ublažava distancirani vokal Briana Molka, a "For What It's Worth" androgina ljubavna balada kakve su nekoć pisali Suede. 

Istim utabanim stazama s nešto manje uspjeha kreću se još naslovna pjesma i odjavna "Kings Of Medicine", dok će ostale dobiti smisao tek na pozornici. Naime, kao što smo imali prilike uvjeriti se i u Zagrebu, Placebo uživo doslovno melje sve pred sobom pa im za kraj možemo samo poželjeti da to uspiju prenijeti i na neki od svojih narednih albuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo