(MENART) / Album tjedna: HLADNO PIVO - Knjiga postanka

Image

Koncertni DVD savršeno iscrtava put kojim su zagrebački punkeri prošli kako bi postali najveći hrvatski rock bend.

12.4.2009.
13:50
VOYO logo

"Knjiga postanka" nije samo DVD kolekcija koju bez imalo srama možemo staviti uz one inozemnih rock veličina, već i fascinantan dokument kako Hladnog piva, tako i hrvatske glazbe u cjelini.

Na njemu ćete dobiti potvrdu da pjesme sa zadnjeg albuma uživo funkcioniraju besprijekorno, pogledati i poslušati kako na velikim pozornicama Mile i ekipa sviraju stvari na koje su stariji otkidali po Ksetu, Jabuci i njihovim inačicama u drugim gradovima te shvatiti da su dečki iz Hladnog piva i nakon rasprodanih "masovki" (Dom sportova, Jarun) manje-više isti oni koji su prije toliko godina snimili "Džinovski", ultimativni urlik hrvatskog punka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina hardcore fanova bila je na barem jednom od uvrštenih nastupa, no za takve je tu "Peti dokument", serija intervjua s članovima benda prvenstveno posvećena "ladanju u Lici" tijekom kojeg je nastao bestseler "Knjiga žalbe". Kroz iste, međutim, dobivamo i kristalno jasan "pogled iznutra" na način na koji Hladno pivo piše i snima pjesme, koliko je izvornih punk ideala bilo žrtvovano da bi se postalo najvećim hrvatskim rock bendom i zbog čega je to uspjelo upravo njima, a ne nekom drugom.

Pretjerane mudrosti tu nema - uz skladateljsko-izvođački talent ravan mitskim i vječno zazivanim novovalnim herojima, punkeri iz Gajnica kao osnovnu pokretačku snagu zadržali su ljubav prema glazbi pritom ne zanemarujući u rock'n'rollu tako često zaboravljanu činjenicu da svaki bend postoji isključivo zbog fanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo da je njih 50 u Ksetu ili 20.000 na Jarunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo