(Sony/Menart) / Album tjedna: BOB DYLAN - Together Through Life

Image

Album koji ima dobrih pjesama taman toliko da uspijemo zaboraviti prošlogodišnju strahotu u Varaždinu.

10.5.2009.
15:57
VOYO logo

Bilo bi divno kada bi Dylan slijedio primjer Beatlesa i svoj rad sveo isključivo na studio te se pritom zauvijek oprostio od pozornice. 

Prošle godine u Varaždinu je održao istinski otužan koncert, no njegovi albumi još uvijek dosežu prilično visoku skladateljsko-izvođačku razinu. "Together Through Life" nije "Blood On the Tracks" ili "Highway 61 Revisited", ali se ipak ima čime pohvaliti. Depresivni country valcer "Life Is Hard" te tople balade "Forgetful Heart" i "I Feel a Change Comin' On" sažimaju sve ono što volimo kod starog Boba, a "Beyond Here Lies Nothin'" vrhunski je podsjetnik na dane koje je proveo s The Bendom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dylan još uvijek vješto kombinira poetske figure s prašnjavim, ali efektnim složencem country rocka, folka i rhythm & bluesa, premda u živahnijim stvarima često zvuči smiješno. "Jolene" tako djeluje kao da je ispala s neke ploče Dolly Parton, a "Shake Shake Mama" možda je i najgora pjesma koju je ikad napisao.                            

"Together Through Life" je korektan album čiji se najveći nedostatak krije u činjenici da je naslijedio "Modern Times", jedan od najsvjetlijih dragulja na kruni ovog svojeglavog "pjesnika promuklog glasa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo