reguliranje rada nedjeljom / Aladrović: 'Započinjemo razgovore sa sindikatima, naš je prijedlog da većina nedjelja bude neradna'

'Osim svjetonazorskih, moramo uvažiti i ekonomske parametre', poručio je ministar

21.9.2020.
11:51
VOYO logo

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović rekao je kako će Vlada već danas sjesti za stol sa sindikatima te započeti razgovore o reguliranju rada nedjeljom.

"Naš generalni stav je da nedjelja bude neradna, ali osim svjetonazorskih moramo uvažavati i ekonomske parametre. Naš prijedlog je da jedan dio nedjelja bude radni, a većina da ih bude neradna. Sada je pitanje stavova, pregovora, ali to ćemo vidjeti već danas i vidjet ćemo kako će to ići dalje", rekao je Aladrović nakon potpisivanja sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o savjetodavnom tijelu Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.

"Sam koncept rada, to je neka vrsta socijalnog dijaloga s umirovljeničkim udrugama, sindaktima umirovljenika i dugoročno doprinosi kvaliteti života naših starijih osoba. Teme s Vijeće često imaju društveni značaj ili potaknu izmjene zakona i to su najveći benefiti koje možemo očekivati. Drago mi je da smo se dogovorili i što brzo počinjemo s radom", rekao Aladrović koji je za petak najavio i sastanak s poslodavcima i sindikatima o Zakonu o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo