suđenje u aferi agram / Aktivisti zvižducima dočekali Bandića s poklonom: 'Lopove u zatvore!'; On poručio: 'Nisam kriv!'

Image
Foto: RTL/PIXSELL

Gradonačelniku su donijeli i poklone: četkicu za zube, ručnik s imenom, sapun, toaletni papir i mandarine

22.1.2020.
9:25
RTL/PIXSELL
VOYO logo

Zvižducima i povicima "Lopove, lopove!" skupina građanskih aktivista dočekala je je u srijedu ujutro zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ispred Županijskog suda uoči nastavka suđenja za aferu Agram.

Okupljeni aktivisti raznih udruga nosili su transparente s natpisima "Lopove u zatvore", "Stavi pravu stvar na pravo mjesto - u Remetinec", "20 godina Bandićevog terora - tražimo pravdu od suda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Aktivisti dočekali Bandića zvižducima, ali i zanimljivim poklonom, on poručio: 'Nisam kriv!'

Image

Aktivisti dočekali Bandića zvižducima, ali i zanimljivim poklonom, on poručio: 'Nisam kriv!'

Gradonačelniku su donijeli i poklon za zatvor: četkicu za zube, ručnik s njegovim imenom, sapun, toaletni papir i mandarine. 

Pasanec: Nemoguće je da Bandić nikada nije kriv 

Aktivistica iz udruge Siget Gordana Pasanec poručila je kako žele da sud donese konačnu i pravednu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemoguće je da on nije nikad kriv. Sramotno je da se mijenjaju iskazi i da se optužnice stalno nadopunjuju radi nečijeg interesa", rekla je, dodavši kako će građani danas pokazati da im je dosta mita i korupcije.

Smatraju da je sutkinja koja će predsjedati kvalitetna i da će donijeti pravu odluku. Najavili su i ulazak u sudnicu, ali Pasanec ipak napominje da neće svi aktivisti moći ući jer je broj mjesta ograničen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandiću i suradnicima zakazana je rasprava na Županijskom sudu u Zagrebu za zlouporabu položaja i ovlasti u takozvanoj aferi Agram. Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika i poslovnih partnera gradskih tvrtki Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tužiteljstvu vraćene na doradu.

Krajem ožujka Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem listopada sud je potvrdio dio optužnice protiv Bandića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza koja se odnosi na zbrinjavanje otpada, a danas se zagrebački gradonačelnik o tome mora očitovati. 

Zbog zdravstvenog stanja Slobodana Ljubičića, koji nije raspravno sposoban, postupak je razdvojen te se suđenje nastavlja bez njega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je na početku poručio da se ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo