dobra prilika /

Ako želite biti susjed Predsjednici to i možete: otkrivamo i po kojoj cijeni možete kupiti stan od države

Država u svom vlasništvu ima oko 6000 stanova. Od toga je čak 1000 bespravno useljenih, dok je slobodnih 800

16.2.2018.
19:05
VOYO logo

A želite li biti susjed Predsjednici - po povoljnijoj cijeni od tržišne - to i možete. Samo se trebate prijaviti na natječaj Ministarstva državne imovine i od države kupiti stan. Prodaju se po, gotovo pa pristupačnim cijenama pa stručnjaci za nekretnine ističu kako je to dobra prilika.  

Ministarstvo državne imovine prodaje svoja 33 stana, a ukupna vrijednost im je 11 milijuna kuna.  Stan u Vlaškoj ulici 126 velik je 93 metra četvorna i njegova početna cijena je milijun i sto tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan ima 3 sobe koje gledaju na Vlašku. Nekada se koristio kao uredski prostor. Parketi su u  dobrom stanju, a svaka soba ima klima uređaj. Trebalo bi jedino promijeniti kupaonicu i kuhinju. Ujedno, ovaj stan je i u najboljem stanju od svih koji se prodaju.

"Očekujemo realizaciju prodaje tih stanova i već pripremamo sljedeći krug natječaja. Ići će sukcesivno tako prodaja stanova po nekoliko desetaka svakih mjesec dva ili tri", rekao je ministar državne imovine Goran Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Država u svom vlasništvu ima oko 6000 stanova. Od toga je čak 1000 bespravno useljenih, dok je slobodnih 800. 

Ako želite biti u društvu predsjednice možete kupiti stan od 86 kvadrata u Bauerovoj ulici čija je početna cijena 760 tisuća kuna, ali ga je potrebno renovirati s obzirom da se stan nalazi u derutnom stanju.

I stručnjaci za nekretnine smatraju da je trgovina s državom dobra prilika.

"To je dosta dobra prilika kao i sve što se prodaje na dražbi zato što kupci mogu puno povoljnije kupiti stan po metru kvadratnom. Iako se radi o stanovima u koje treba dosta uložiti, kad se sve to skupa zborji svejedno ispadne jako dobra prilika", ističe stručnjakinja za nekretnine Antonia Mikšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Marić napominje kako u posljednjih 28 godina nitko nije radio procjenu vrijednosti državnih stanova. 

"Stvara se jedna slika kao da ministarstvo procjenjuje i da država procjenjuje vrijednost tih nekretnina. Zakonom je propisano procjenu vrijednosti nekretnina koje objavljujemo u javnom natječaju rade sudski vještaci", ministar državne imovine Goran Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samom središtu grada u Dežmanovoj nalazi se stan od 101 kvadrat koji košta milijun i 274 tisuće kuna. Ono što je zanimljivo da u oglasu piše: Stan je dugo nekorišten i neuređivan, lijep i derutan. Ima 3 spavaće sobe i dodatnu djevojačku koja gleda na dvorište.

Ministarstvo ponude prima do 28. ožujka do kad će trajati i razgledavanje stanova.

U Gundulićevoj se nalazi garosnijera od 31 kvadrat s početnom cijenom od 190 tisuća kuna. Stan se nalazi u ovoj zgradi iz 1905. Zanimljivo je da nema ni kupaonu ni wc.

Prodaje se i 12 vila u državnom vlasništvu, među kojima i bivša rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića na zagrebačkoj Šalati. 

Potencijalni kupci te, ali i ostalih 11 vila, moći će ih razgledati idućeg tjedna. Vila iz koje je Mesić deložiran početkom 2017. odlukom Vlade, Izgrađena je 1937. godine, ukupna površina s vrtom i garažom te stambenim prostorom je 650 četvornih metara. Početna cijena je oko 6 milijuna i 200 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo