Ako vam pozli ispred bolnice, zovite Hitnu

Kako su bolnička pravila kruta i apsurdna pokazuje događaj koji se zbio ispred KBC-a Rebro.

19.2.2010.
11:20
VOYO logo

Kako piše Jutarnji list, informaciju o postupku liječnika KBC-a Rebro dojavila im je u četvrtak jedna čitateljica, koja tvrdi da liječnici nisu odmah htjeli izaći pred bolnicu i pomoći 25-godišnjoj djevojci koja je prestala disati. "Sa suprugom sam bila na pretragama i kad sam izašla iz bolnice vidjela sam djevojku koja je sjedila na autobusnoj stanici, stotinjak metara od ulaza u bolnicu. Odjednom se srušila, zakolutala je očima i vidjela sam da se pomokrila. Potrčala sam u bolnicu reći doktorima da dođu po nju, no jedan od njih mi je rekao kako on ne može napustiti svoje radno mjesto te da je donesem sama. Tek nakon 15 minuta došli su po nju i reanimirali je", ispričala je čitateljica.

Liječnici su ipak 25-godišnjakinji spasili život, a v.d. pročelnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KBC Rebro, dr. Dragutin Ivanović, pojasnio je kako se dogodila ova bizarna situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo ovlasti izlaziti izvan svog radnog mjesta. Malo nas je, a dnevno kroz bolnicu prođe do 300 pacijenata. Ne smijem reći kolegi da ostavi jednog pacijenta u bolnici i ode pružiti pomoć nekome izvan zgrade, ma kako to blizu bilo. Ipak, kad smo shvatili da je situacija ozbiljna, poslali smo liječnika i tehničara po pacijenticu. Nismo bezdušni: pacijentica je primljena u koronarnu jedinicu i dobro se osjeća", rekao je dr. Ivanović.

Dodao je kako takvih slučajeva prije nije imao, ali da je u krugu bolnice bilo sličnih događaja. Građanima savjetuje da, iako je to apsurdno, bez obzira na to što su ispred bolnice, u takvim situacijama zovu Hitnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002100722006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo