Ako netko želi biti šef HDZ-a, neka mi to kaže u lice

10.12.2011.
19:42
VOYO logo

Jadranka Kosor će u Banskim dvorima provesti još manje od tjedna. Od parlamentarnih izbora pa do trenutka kad vlada Zorana Milanovića preuzme mandat, radit će "do zadnje sekunde".

Ostavku na stranačku dužnost u HDZ-u ne namjerava dati i ne želi odustati od vođenja stranke. Kaže kako nakon gubitka izbora ostavke nisu podnosili ni Račan ni Milanović, pa smatra da to ne treba učiniti ni ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne sjećam se ni da su mediji nakon što su izgubili izbore jednoglasno od njih tražili da podnesu ostavke. Mi smo imali situaciju da je predsjednik stranke prije više od dvije godine podnio ostavku, što je uzdrmalo stranku i mislim da je i dalje važno raditi do unutarstranačkih izbora, kada ćemo vidjeti tko ima, a tko nema povjerenje članstva

Šansa mladima

Na idućem saboru stranke raspravljat ćemo o tome i birati novo vodstvo. Mi biramo vodstvo počevši od temeljnog ogranka do vodstva same stranke, a izmjene statuta koje ćemo pripremiti usvojit ćemo na tom saboru. Demokratizacija se odnosi na daljnje otvaranje vrata, da veći broj novih, mladih može dobiti šansu voditi stranku, od temeljnog ogranka, gdje sve počinje, do vodstva HDZ-a", kaže Kosor u razgovoru za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Darkom Milinovićem, koji se u medijima spominje kao jedan od kandidata za novog predsjednika HDZ-a, Kosor je razgovarala, no on joj, to, kaže, nije potvrdio.

"Ja sam s Darkom Milinovićem nekoliko puta o tome razgovarala i on se zaklinje da nikad ništa slično nije medijima rekao. Pa sad su u izbornoj noći napisali da se kandidirao, kad sam ga o tome pitala, rekao je da to nije istina. Svojim suradnicima želim vjerovati i naravno da mislim kako bi od svakoga tko ima ambicije, pa i među najbližim suradnicima, ako je to istina, bilo fer da to onda i kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vidim razloga da bilo tko u ovim teškim trenucima za HDZ radi to s figom u džepu, zato u to i ne vjerujem. Ponavljam da sam osobno za to da se na sljedećim izborima u stranci mora dati prilika i novim ljudima. Naglasak je na novima i mladima, da pripremimo stranku već za sljedeće izbore, lokalne i parlamentarne, da budemo stranka centra i desnog centra. Nama u budućnosti treba cijeli taj prostor i da se profiliramo kao jaka demokršćanska stranka. Ona je jako potrebna Hrvatskoj", kaže Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo